Help!

afstandsbediening
Het leven is zo iets als paniek in een brandende schouwburg. Jean-Paul Sartre (1905-1980)

Geschrokken sprongen de katten de lucht in (nou ja: Pim sprong. Mies hief haar hoofd op, wat voor haar bijna ’tzelfde is). Ik was intussen als ’n dolle­man vruchteloos op alle knopjes van de afstands­bediening aan ’t drukken: de sirene bleef loeien zoals alleen ’n sirene kan loeien, de tele­foon rinkel­de d’r door­heen en m’n gsm be­stookte me met ver­ontrus­te sms’jes.

’t Was duidelijk: de alarm­installatie werkt.

Ik had me on­tiege­lijk zitten te ver­velen, zo met de twee katten op de bank. Brrrr was werken, de kranten waren uit en de tele­visie — ach ja. Ik speelde ’n beetje met de afstands­bediening van ’t alarm. Daar­mee kon ik natuurlijk ’t systeem aan- of uitzetten. Maar d’r zat ook nog iets extra’s op, alleen in nood­situaties te gebruiken: de paniek­knop.

’t Werd steeds moeilijker d’r van af te blijven.

[D’r is geen buurman geweest die me kwam redden, trouwens. Terwijl ze toch in wijde omtrek moeten hebben kunnen horen dat ik in nood was.]

Standaard

7 gedachten over “Help!

  1. Ik denk dat de onvermijdelijke inbreker uiteindelijk via het kattenluikje jullie huis zal binnendringen. Is daar ook rekening mee gehouden?

    {Mowl: je hebt ons kattenluikje gezien. Denk je dat daar iemand, groter dan ’n kat, doorheen kan?}

    • Ze kunnen er wel iets doorheen gooien waar jij buiten westen van raakt. Vervolgens komen ze gewoon door een kapot geslagen raam naar binnen. Jij kan dan toch niet op de paniekknop drukken.

      Word je al paniekerig?

      {Mowl: gelukkig heb jij geen kinderen.}

  2. Jean d'A schreef:

    Héééé’l handig, zo’n ding!!

    {Mowl: je zult maar ’s nachts in bed worden overvallen door ’n grote gespierde inbreker die alleen m’n deugdzaamheid wil komen stelen. Okee, verkeerd voorbeeld.}

    • Ik zie ineens het beeld van een grote gespierde inbreker die, achterna gezeten door René, naarstig op zoek is naar de help-knop.

      {Mowl: als toch es.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.