Melige Storm

Een oog van de tijger is een oog dat doorgaat en voort beweegt.

Een oog van de tijger is een oog dat doorgaat en voort beweegt.

We zaten vast midden op de Atlantische Oceaan, het roer sloeg op hol en leek wel overspannen bezeten. De gespannen masten braken in een vlaag af en vielen neer op het dek.

Het was een rampspoed en het weers-onheil was stormachtig. Als bakken ijzerhagel vloog het over ons schip en consequentie van dien was niet te overschatten.

“Hoeveel doden zijn er nu?” vroeg kapitein Winston.

“Vier doden kapitein, het zal alleen meer worden als we de balans niet snel neervouwen op het schip.” zei de matroos angstig.

“Onze kansen zijn niet meer op één hand te tellen. Zo waar mijn naam Winston is zal ik ons tot een goed eind brengen. Geen tijd te verliezen, want onze risico’s zijn grootser verkeken als we stil staan. Hijs de derde mast matroos terwijl ik het roer probeer te harmoniëren.” zei de kapitein met volle glorie en weemoedigheid.

De glorieuze blik, woeste uitstraling, het vuur in de ogen waren te zien. Duidelijk een man die wil vechten, door het stof gaan en de wilskracht onderhield. Een oog van een krachtige tijger, die doorgaat en nooit stilstaat, maar blijft door bewegen. Ditmaal met in het achterhoofd dat hij grootdeels bemanning kwijt was geraakt.

Op dat moment begon de wind stil te staan alsof de storm over was. De wanhoop was overduidelijk te lezen en de vernieling des te min. Het vergreep de zielsverwanten van ‘t gene.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.