Universum

De verwachtingen van de mens staan vastgesteld in de eisen.

De verwachtingen van de mens staan vastgesteld in de eisen.

“Schrok u mevrouw?” Ze zette haar bril af en plaatste hem keurig op de toonbank. Een zonlicht dwalmde binnen door het raam en geraakte vervolgens in haar ogen. In een handomdraai keerde ze. Haar expressie leek zich verbitterd te vestigen. Er kwam geluid uit, ze begon te spreken.

“Als je mij wilt laten schrikken dan moet je toch zeker van betere huize komen.” gaf de vrouw als antwoord. “Je bent niet van mijn niveau jongeman. Klasse krijg je met geld en respect.” herhaalde ze neerbuigend. “En niet als je een armoezaaier bent. Heeft je moeder je dat nooit geleerd?”

“Sorry mevrouw, ik wilde u niet storen, maar dacht.” sprak ‘t jongetje. “Wat dacht je? Het is al goed m’n jong, laat het een waarschuwing zijn voor de daden die je nog gaat verrichten.” Het jongetje barstte uit in tranen door de vrouw en de man achter hem rustte een hand op zijn schouders.

“Stil maar jongen.” zei de man troostend. “Helaas leven er op aarde dit soort mensen. Er zal een licht schijnen in je leven op een dag, die je laat zien dat alles, maar dan echt alles mogelijk is. Je zult hierdoor alleen maar sterker worden. Het zal zegevieren in moeilijke tijden.” Een glimlach begaf zich op het gezicht van ‘t jongetje, hij knikte naar de man en droogde zijn tranen. “Zie je wel, dat is beter.”

“Iemand zoals ik, dacht het toch even niet.” Het meisje achter de kassa gaf de vrouw snel haar geld, en aan haar uitstraling te lezen, keek ze geschrokken. “Het is hier maar een fraaie bedoening. Dit is de laatste keer dat ik hier kom.” zei de vrouw terwijl ze wegliep. In een storm botste een oudere man tegen haar aan, de vrouw viel genadeloos tegen de vlakte. Ze begon zich spoedig te versterken en probeerde op te staan. Een kassière probeerde haar te helpen, maar daar paste ze voor. Ze zei erbij, “Als u dat maar laat.”

“Had ze mooi verdiend. Dat is nou pure karma van het leven jongeman. Al zeg ik het zelf.”

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.