Aanpassen

knipper
Wraak is zoeter dan honing. Homerus (ca. 800-750 vGT)

“Pim! Au!” Ik schrok wakker van de nagels in m’n wang. Met ’n enkele handbeweging duwde ik de kat van me weg. Hij begon te spinnen. Stom beest, dacht ik. Me midden in de nacht wakker maken. Hoe laat was ’t eigenlijk? Ik keek op m’n mobiel — twee uur. Dus drie uur, dacht ik vanwege de zomertijd.

Tik! “Pim!” Ik moest weer in slaap zijn gevallen. Harder dan opvoedkundig verantwoord gooide ik Pim van me af. Oei. dacht ik, maar Pim reageerde luid spinnend. Ik keek op m’n telefoon: vier uur. Dus eigenlijk vijf uur, dacht ik. De wekker zou over ’n half uur gaan — dan kon ik net zo goed opstaan, besloot ik. Eenmaal op de rand van ’t bed krulde Pim spinnend om m’n benen. Ik gaapte lang.

[Dat ook mobieltjes vanzelf de tijd aanpassen, lag achteraf voor de hand.]

Standaard

5 gedachten over “Aanpassen

 1. Patrick schreef:

  Om half 6 opstaan? Elke dag?

  Mijn telefoon is automatisch overgaan op zomertijd maar heeft daarbij ook enkele afspraken in de agenda een uur vooruit gezet. Ik was gisteren daarom een uur te laat voor yoga. Ik vond het al zo spannend om te gaan, want het was nude yoga, maar kon niet meer meedoen. Ik ben dus voor niets zo nerveus geweest. (Het is heel serieuze yoga, staat op de site, maar bij de aanmelding moet je wel een foto meesturen)

  {Mowl: binnenkort kan ik uitslapen. En nude yoga — waarom doet ’n mens dat?}
  }

  • Patrick schreef:

   Dat vroeg ik me ook af. En daarom wilde ik eens gaan kijken. Houd je misschien nog een leuk verhaal voor feestjes aan over.

   {Mowl: laat je weten hoe de orgie is geweest? Ik bedoel, yoga?}

   • Patrick schreef:

    Het was gewoon yoga, tot mijn opluchting (eerlijk gezegd was ik een heel klein beetje teleurgesteld). Vrij gemakkelijke yoga, dat wel. Na afloop vertrok iedereen gelijk, zonder sociale interactie, dus het is blijkbaar echt niet bedoeld om contacten op te doen. Ik werd er echter wel opgewonden van, gelukkig niet zichtbaar tijdens de les, dus toen ik thuiskwam heb ik mijn lief besprongen. Hij had geen bezwaar.

    {Mowl: wat is yoga toch ’n geile bezigheid.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.