A prima vista

Technisch gesproken maakt Italië geen deel uit van de Derde Wereld, maar dat heeft niemand de Italianen verteld. P.J. O'Rourke

Technisch gesproken maakt Italië geen deel uit van de Derde Wereld, maar dat heeft niemand de Italianen verteld. P.J. O’Rourke

De man kwam met een velletje papier op me afgelopen. Even verderop stond een vrachtwagen te ronken. De man liet me het blaadje zien. Ik las een adres dat ik kende.

“O ja, dat ken ik.” reageerde ik. “Je moet die kant uit en dan over het spoor en dan alsmaar rechtdoor.” Ik maakte almaar zwaaiende gebaren erbij ter illustratie van mijn routebeschrijving, voor het geval mijn woorden ontoereikend zouden zijn. De man knikte en herhaalde de bewegingen.

“Ja.” zei ik. “Die kant.” De man tikte aan zijn hoofd en liep naar de vrachtwagen die al die tijd chauffeurloos had staan wachten. Ik liep verder en de vrachtwagen trok op. Pas toen hij passeerde viel me het buitenlandse kenteken op.

Verrek, dacht ik, het was een Italiaan – ik had beter Italiaans tegen hem moeten praten.

[Maar goed dat ik dat eerst niet wist, want dan had ie me niet verstaan.]

Standaard

Een gedachte over “A prima vista

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.