Aan de stok

pluim

De ver zwevende hoop geeft aan menigeen wat hij verlangt; maar lichtzinnige begeerten stelt zij altijd teleur. Sophocles (496-406 vGT)

Al een tijdje speelde het me door het hoofd: ik moet es wat schrijven over nordic walking . Da’s een heel nieuwe hobby van mensen, die met lange stokken in een rap tempo over de paden lopen. Het is een beetje langlaufen, maar dan zonder sneeuw.

Zoals je misschien weet, wonen we vlakbij een park, een bos eigenlijk. En de laatste maanden zien we daar geregeld mensen die, al dan niet in groepsverband, met grote staven in beide handen, schaarsgewijs over de paden wandelen.

Het ziet er een beetje lachwekkend uit, eerlijk gezegd. En ik dacht, dat ik daar wel iets leuks mee kon doen. Iets belachelijk maken is altijd makkelijk scoren, niet waar?

Dus ging ik gisteren nog even naar buiten, gewapend met een fototoestel.

"Wat ga je doen?" vroeg Brrrr.

"Ik ga even een foto maken van die rare nordic-walkers." zei ik. "Ik ben zo terug."

Dat dacht ik. Maar alsof de duivel er mee speelde – geen stok te bekennen. Ik gaf de moed al bijna op, toen ik een vader tegen zijn zoontje hoorde praten.

"Dat zijn mensen die wandelen met stokken, jongen."

In een oogwenk draaide mijn hoofd alle richtingen uit. Zouden ze in de buurt zijn?

[Helaas. Vals alarm. Geen nordic walkers. Dus ook geen foto ervan.Of stukje erover. Volgende keer beter.] 

Standaard

9 gedachten over “Aan de stok

 1. Had je beter met ons mee kunnen gaan naar het strand, afgelopen zaterdag: er velen van gezien! Wat me er erorm bij opviel, was dat het allemaal oudere dames zijn. Wat zouden de oudere heren dan doen? aldus.

  {Mowl: genieten?}

 2. Een soort langlaufen zonder stokken. Ik kom ze bij het mountainbiken nog wel eens tegen. Moet altijd oppassen ze niet voor de sokken te rijden.

  {Mowl: mét stokken, hoor. Maar zonder ski’s.}

 3. Oh die Nordic Walkers waren er wel hoor, maar die zagen je natuurlijk komen en dachten zo, ahhh die komt ons hier een beetje belachelijk maken,  dus iedereen verstoppen achter een boom. Ik ben er wel zeker van dat die allemaal in een deuk lagen hoor toen ze je zo op de loer zagen staan.

  {Mowl: zou het?}

 4. Jammer hoor, ik had dat wel eens willen aanschouwen.

  Ik zit eind deze week een paar dagen weggestopt in het Bilderberg in Wolfheze. Dat is redelijk in de buurt. Mocht ik de druk (en rust) daar niet meer aankunnen, dan kom ik naar het park om de Nordic Walkers voor je te vereeuwigen!

  {Mowl: en kom gerust aan.}

 5. Ik had het idee om zo’n groep Nordic Walkers op de foto te zetten met een oranje hesje aan en lege chipszakjes en ander afval aan die stokken gerijgd … Prima idee om straks de vergrijzing op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

  {Mowl: dat is het aangename met het nuttige verenigen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.