Apotheose

schilderen

Als een man niets kan opbouwen of afbreken is hij erg ongelukkig.
Alain (1868 -1951)

Allereerst betuig ik mijn spijt voor het inspiratieloze stukje van gisteren. Het is geen excuus, maar we hadden het druk.

De voltooiing van de verbouwing nadert nu met rasse schreden. Brrrr heeft zijn bijdrage meer dan geleverd door op z’n vrije dag gelijk met mij op te staan en de hand aan de kwast te slaan. Met ongekende vaardigheid heeft hij diverse wanden en een radiator voorzien van grond- en deklagen.

Onderwijl was vriend Feisal nog gekomen om een balk te leveren die aan de wand bevestigd moest worden. Na een dag hard peigeren was Fred niet te beroerd om nog de trap op te klimmen. De ouders van Brrrr waren gekomen om de kast, die onder de balk moest komen, schoon te maken.

Nogmaals: het was druk. Het werd laat en onze stemming daalde. Met bewonderingswaardige enthousiasme wist Fred ons humeur weer omhoog te brengen. Ik mocht de stofzuiger hanteren terwijl hij boorde en ik leerde van hem wat een ‘baco’ voor een ding is.

Toen de balk hing zei Fred: “Nu wil ik ook nog zien hoe de kast eronder staat.” Voor we het wisten tilden hij en de vader van Brrrr het gevaarte op en plaatsten het waar het nooit meer vandaan zal komen.

Tegen negenen (sic!) ploften we met een frietje op de bank. Ons huis was weer van ons. Tot vanochtend.

[Als het aan ons had gelegen hadden we om zeven uur alle werkzaamheden afgeblazen. Gelukkig zijn er mensen om ons heen die zich niks van ons aantrekken.]

Standaard

2 gedachten over “Apotheose

  1. Grappig, je hebt een typefoutje gemaakt. Je bedoelde toch Brrrr die de stofzuiger gehanteerd heeft? Of zou het echt….??? Nee toch? Of heb jij dit stukje niet zelf geschreven? Verwarrend hoor… 😉

    {Mowl: nee, ik heb werkelijk zelf de handen uit mijn mouwen gestoken. Het zal geen gewoonte worden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.