Aangekondigd

lampion
Ik heb ooit ergens gewerkt waar niemand van me hield. Ik hoorde dat ze mijn afscheidsfeestje hielden nadat ik vertrokken was. Woody Allen (1935)

Gelukkig schaamde ik me meteen enorm.

’n Jeugdvriend met langdurige levenspijn had de datum bekend gemaakt waarop ie ’n eind aan z’n werelds bestaan zou maken. En ik dacht onmiddellijk: da’s net tussen onze trouwdag en m’n verjaardag in — alsof ik ‘m had willen vragen ’n andere datum voor z’n dood te kiezen omdat dat beter uitkwam. ’n Ongekend hufterige reactie, geef ik onmiddellijk toe.

Maar, voor wat ’t waard is, ik schaamde me gelukkig wel meteen enorm.

[Ik was wel blij dat we onze vakantie al enkele weken hadden verschoven.]

Standaard

2 gedachten over “Aangekondigd

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.