Blind date – ii

Verlichting is slechts het plotseling voor zich zien, door de Geest, van een weg die moeizaam werd gebaand. Antoine de Saint-Exupéry

Verlichting is slechts het plotseling voor zich zien, door de Geest, van een weg die moeizaam werd gebaand. Antoine de Saint-Exupéry

Ongeduldig keek ik op m’n horloge. Ongeduldig en ook een beetje opgelucht: het was half elf geweest, het tijdstip waarop de ontmoeting had moeten plaatsvinden — en niemand was komen opdagen.

Ik liep naar de vertrekstaten. De volgende trein ging om twaalf minuten voor elf. Nog een keer keek ik op mijn horloge. Ik besloot mijn afspraak tijd tot kwart vóór te gunnen.

De volgende minuten bleef ik wachten op het plein voor het station, al hield ik me wel in de luwte. Nadrukkelijk probeerde ik er als een toevallige passant uit te zien, wat niet meeviel met m’n opzichtige oranje koffertje. Argwanend bespiedde ik omstanders die wellicht op zoek waren naar een persoon als ik.

Maar het plein bleef goeddeels leeg. De enkeling die passeerde zocht de confrontatie met het openbaar vervoer en leek niet speciaal op mij te wachten. Ik kon een kleine zucht van opluchting niet onderdrukken toen de grote wijzer op de negen kwam te staan en ik naar de reeds gereedstaande trein kon lopen.

[Pas toen de deuren gesloten waren en de trein zich in beweging had gezet, viel ’t me op dat er verder geen mensen in de coupé zaten. Geen ziel. Ik was helemaal alleen.]

Standaard

8 gedachten over “Blind date – ii

 1. Ik heb één keer een blind date gehad.
  Een uur gewacht en daarna de trein naar huis genomen want er kwam niemand opdagen.
  Behoorlijk frustrerend en gelijk een les om nooit meer een blind date te doen

  {Mowl: dan vallen mijn verloren zevenendertig minuten nog wel mee.}

 2. Anne schreef:

  Ik verwacht nu ergens in de sequel, dat je een smsje ontvangt met de vraag waar je ergens uithangt en dat je blind date al kweet niet hoe lang op je staat te wachten. Of ben ik je verhaal aan het verknoeien?

  {Mowl: dat zou wel erg voor de hand liggend zijn, vind je ook niet?}

 3. Possum schreef:

  Arranging a blind date and then
  being relieved that nobody is coming.
  Would you call that a
  split personality ?

  {Mowl: zo zouden wij dat zeker noemen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.