Blokkade

De richting van onze geest is belangrijker dan haar vooruitgang. Joseph Joubert

De richting van onze geest is belangrijker dan haar vooruitgang. Joseph Joubert

Er stonden een man en een vrouw voor me op de roltrap. Ik kon er niet langs.

“Pardon.” zei ik. Beneden, op het perron, stond mijn trein klaar om te vertrekken. Maar de twee waren met elkaar in gesprek en hoorden me niet.

Ik zei het nog eens, nu wat krachtiger: “Pardon”. Er kwam geen reactie. Intussen waren we onder aangekomen. Mijn trein stond er nog. Ik zou het redden.

Maar toen besloten de man en de vrouw stil te gaan staan. Ik stond gevangen achter ze en kon geen kant op.

“Welke trein is dat?” vroeg de man aan de vrouw. Hij wees naar mijn dubbeldekker – waarvan ik nog net de deuren zag sluiten.

“Dat was de mijne!” riep ik. “En bedankt!”

[Geschrokken deed de man een stap opzij en liet me er langs. “Nou moe.” hoorde ik hem zeggen. “Tss.” deed de vrouw. En de trein reed weg.]

Standaard

10 gedachten over “Blokkade

 1. Kitty schreef:

  Zo werd vriendjelief in de rij bij de kassa letterlijk opzij geduwd door een oude dame met rollator. Aangezien ik dat soort gedrag niet erg pik, zei ik: ” ja hoor, mevrouw, wij gaan heus wel opzij ” om vervolgens door een stel platte groningers terecht gewezen te worden: ” die mevrouw kan helemaal niet praten “.

  Ik heb er op dat moment even geen verdere woorden aan vuil gemaakt (want dat kan erg onaangenaam worden), maar mag iemand die niet kan praten dan toch gewoon een duw geven? Lijkt me redelijk onzinnig…

  Sommige mensen! Denken inderdaad dat ze alleen op de Wereld zijn. Aan het g… *kuch*

  {Mowl: ’n beperking slaat vaak ook toe in de omgangsvormen, heb ik gemerkt.}

 2. Ik van dat zo vervelend. Mensen die helemaal in hun eigen wereldje leven en geen rekening houden met hun omgeving. Wil je dat nooit meer doen, René?

  {Mowl: sorry peer. Wat is
  van, peer?}

 3. Paul schreef:

  Ik begrijp jouw frustratie. Jammer dat andere mensen soms denken dat zij alleen op de wereld zijn en geen rekening meer hoeven te houden met hun omgeving.

  {Mowl: vooral wanneer ik die omgeving ben.}

 4. Ik was in jouw geval een stuk asocialer geweest… ruw wegduwen die mensen en rennend je trein halen. Dan moeten zij jou maar niet zo in de weg staan…

  {Mowl: nou ja, de volgende kwam ’n kwartier later. En zo had ik tijd voor ’n broodje kroket.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.