BOM

Wij zijn helemaal gek van de Antieke Oudheid.

Als op National Geographic Channel of The Discovery Channel een documentaire is over de katten van Egypte, de veroveringen van Alexander de Grote of de neus van Ceasar zullen we niet nalaten deze te volgen. Vandaar dat in onze Nijmeegse tijd het Bijbels Openlucht Museum (BOM) in Heiliglandstichting steevast op ons bezoek kon rekenen.

Waar die fascinatie van de grote Mediterrane culturen vandaan komt is ons onbekend. Hoe het ook zij, dankzij die docu’s hebben we de laatste jaren al heel wat informatie verzamelt en kennis vergaard over mummies, farao’s, de Senaat, het Sanhedrin en ga zo maar es een eindje door. Bij Brrrr begon hierdoor het verlangen te groeien om weer es een kijkje te nemen in het BOM.

Met de ouders van Brrrr hebben we gisteren een reis terug in de tijd gemaakt. We herkenden de plekjes waar we verliefd op waren geworden. Alles was nog nagenoeg hetzelfde als, pak ‘m beet, zeven, acht jaar terug.

Eigenlijk was dat ook wel een tikje teleurstellend. Het was nu ook weer niet zo dat we direct hadden verwacht dat er een compleet nieuw pretpark uit de grond was gestampt, maar ergens hadden we gehoopt dat we onze eigen ontwikkeling ook hier hadden kunnen terugvinden. Ach, wellicht hadden we gewoon onze verwachtingen te hoog gespannen.

[‘Stilstand is achteruitgang’ zullen we maar zeggen. Een mooie spreuk voor op een wandtegeltje. Overigens zagen we in de hoofdstraat van de Romeinse nederzetting deze spreuk in de muur gemetseld. Brrrr mó¥³´ er een foto van maken. ‘Hic Habitat Felicitas’ staat er op deze wandtegel geschreven: ‘Hier Woont Het Geluk’. Je hoeft niet te vragen hoe dat zo. Het is een replica van een wandbord uit een bordeel in Pompeï® Daar hebben ze nog heel wat hete uurtjes beleefd.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.