Boventallig

Want de andere wereld biedt niet veel vertier, de hel is heet, de hemel veel te wit. Jan Greshoff

Want de andere wereld biedt niet veel vertier, de hel is heet, de hemel veel te wit. Jan Greshoff

Natuurlijk ken ik de poster. Ontelbare keren heb ik hem bekeken, liggend op mijn rug in de stoel van de mondhygiëniste. Terwijl zij plak en tandsteen verwijderde kon ik afleiding zoeken in het plakkaat aan het plafond.

Monumenten van de wereld staan erop getekend. Mount Rushmore, bijvoorbeeld. En de Magere Brug. Het Atomium, de Big Ben en de Eiffeltoren. Ontelbare keren had ik ze bekeken. Natuurlijk ken ik de poster.

Tussen het polijsten en het flossen door zag ik opeens iets nieuws. De Twin Towers. Ik had ze nog niet eerder opgemerkt. Nou ja, misschien wel opgemerkt, maar niet herkend. En nu, na al die jaren in die stoel naar het plafond te hebben getuurd, alsnog ontdekt. Wonderlijk.

“Misschien moet ik die poster maar es wisselen.” prakkiseerde de mondhygiëniste terwijl ze haar handschoentjes uittrok. Ik spoelde.

“Nee, nee!” protesteerde ik, mijn lippen deppend. “Ik ben nog niet uitgekeken.”

[Ik kan haast niet wachten tot mijn volgende bezoek. De assistente maakte een nieuwe afspraak voor september. Eerder kon echt niet, zei ze.]

Standaard

9 gedachten over “Boventallig

 1. De laatste keer dat ik bij de tandarts was, kroop er een mini spinnetje op het plafond. Ik heb toch maar in de gaten gehouden om te zien of hij niet recht boven mijn mond besloot te zelfmoord te plegen. In de hoeken hadden ze stof webben hangen. Ofwel is de schoonmaakster dood, ofwel moet ik dringend op zoek naar een andere tandarts 🙂

  {Mowl: dat laatste lijkt me de beste optie.}

 2. nonne schreef:

  Ik kijk alweer heel wat jaartjes naar een Renoir bij de tandarts en ook nog steeds nieuwe ontdekkingen….is ook het enige positieve aan het bezoek..brrrr….

  {Mowl: plus gezonde tanden, natuurlijk.}

 3. Bij mijn tandarts kijken we naar Discovery Channel, zonder geluid. Daar hoef ik niet voor naar de tandarts en thuis hoor ik zelfs wat ze bedoelen.

  {Mowl: je zult de pech hebben dat ze net een bloederige kaakoperatie uitzenden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.