Reisverslag

zon

Er was tenminste nog iets goeds bij de ramp. Ovidius (43 vGT-17)

“Wij? Wij komen net terug van vakantie. Rhodos. Twee weken in ’n appartement.

Ja, die brand op ’t eiland, hè. Heb je ’t gelezen? Dat was me wat, hoor. ’n Enorme bosbrand. Heeft bijna ’n week geduurd voordat ze ’m geblust hadden. Veel vakantiegangers hebben moeten verkassen, wist je dat ook? Maar waar wij zaten was d’r gelukkig niks aan de hand.

We hebben wel de brandweer gezien. Dat wel. De mannen, de auto’s, de blusvliegtuigen. De zwarte rook aan de horizon. Gaaf. We stonden d’r met de neus bovenop.

Nee, wij hebben ’n fantastische vakantie gehad. Echt.”

[Ik verdenk de vrouw die dit zei d’r van om met heur gezinnetje d’r op af te gaan wanneer ze op de radio hoort van ’n kettingbotsing in de buurt.]

Standaard

8 gedachten over “Reisverslag

 1. Ramptoeristen noemen wij ze. Dat is hetzelfde soort mensen, dat altijd en overal erg gehaast doorheen wil, tot er iets gebeurd, dan hebben ze tijd te veel, omdat ze toch maar niks willen missen van het hele rampscenario.

  Dat hebben wij ook ervaren, toen enkele weken na de dood van Waut, plots foto’s van het ongeval opdoken op het internet. Het waren collega’s van mijn man die de foto’s op het net gevonden hadden en die dan ook nog eens zo *fijngevoelig* waren om de link naar ons toe te sturen.
  Ik ben daar echt niet goed van geweest.

  {Mowl: heeft je man nog contact gehad met die collega’s?}

  • Er is in Nederland zelfs al een apart (en apert) woord voor: kijkersfile. De sensatielust van mensen kent welhaast geen grenzen.

   {Mowl: niemand doet ’t, niemand kent iemand die ’t doet en toch moeten schermen opgezet worden om de hordes kijklustigen te weren. Hoe kan dat?}

 2. Tjeempie, zoiets meemaken en toch een fijne vakantie hebben.

  Of ze is eigenlijk piromaan en geniet. Of ze is gewoon super positief…

  {Mowl: zou Darfoer geen leuke vakantiebestemming zijn voor haar?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.