Café Verheyden

De binnentuinbw14 wilde ook wel es lékker eten. Dus gingen we op veilig en naar Café Verheyden.
Het café is geen café maar een restaurant. Vooral bekend om de dagelijks aangevoerde verse oesters. Maar dat was niet voor ons vandaag bedoeld.

We gingen in de ommuurde tuin zitten. Waarschijnlijk is dit één van Arnhems best bewaarde geheimen. Een klein beetje paradijs midden in het centrum van de stad.

Brrrr begon met een bordje antipasti: veel verschillende soorten worst, ei, makreelmousse, rode pesto en (daar was ie dan toch) een oester. Zelf had ik wel trek gekregen in de venkelsoep. Ik ben sowieso een liefhebber van een lekker soepje.

We werden niet teleurgesteld. Brrrr meende dat de antipasti vroeger veel minder waren en dat bleek ook zo te zijn. Overigens was men nu overal een stuk genereuzer – wat niet verkeerd is, als het zo lekker is.

Als hoofdgerecht nam Brrrr de spaghetti met gebakken garnalen: vroeger zes, nu acht. Ik nam de slappa (als ik me niet vergis): Italiaanse schouderham, met een simpele olijfolie gedresst. Dit maakte een hele variëteit aan smaken los in mijn mond. Een mini-explosie.

Nog meer complimenten: de eeuwige roseval-aardappels van het menu waren vervangen door rozemarijn-aardappels. Vroeger werden roseval-aardappels ook op het menu geplaatst, buiten het seizoen van deze piepers om. Dit foutje is hersteld.

Minder te spreken zijn we over het bedrag dat moest worden betaald voor een extra bakje met pesto: Mowl vindt €1,85 in elk geval veel te veel, voor iets wat ook als service van de zaak kan worden bekeken.

Over de eindbeoordeling kunnen we vlot zijn: entourage 8, bediening 8, eten 8. Dat maakt een eindwaardering van 8.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.