CDA

JPB (voor verbaasde archeologen: dat is op dit moment onze – demissionair – minister-president) wil alleen verder met de VVD. Maar samen zijn CDA en VVD niet groot genoeg. Verzin een list, Tom Poes! Zoek een derde partij, waardoor we tenminste de helft-plus-é©® van de Tweede Kamer hebben.
Het is vervelend, dat JPB – de vleesgeworden nietszeggendheid – zich uitgerekend over zijn kabinets-voorkeuren w鬠heeft uitgelaten. “Liever niet met de LPF.” “De PvdA is een (te?) groot risico.” ChristenUnie dan?
Nou wil JPB een “verkennende informateur” die alle mogelijke combinaties gaat onderzoeken. Onbegrijpelijk: met JPB’s opstelling í³ er gewoon niets mogelijk. [Opvallend: CDA-politici zijn in het algemeen het moeilijkst te betrappen op een uitgesproken mening. Zou dat zijn omdat ze bang zijn erop gepakt te kunnen worden? En komt die angst voort uit het besef dat ze graag bereid zijn zelf een ander te pakken?]
{zucht} Ik verlang naar die korte periode dat er geen christendemocraten in de regering zaten. Kan iemand me vertellen wat er nu eigenlijk mis was aan Paars? Nee, echt?

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.