Charlies Angel

[maffiastem] -“Hé, Mabel – ken je me nog?” (Betekenisvolle stilte.) “Ik jou wel…” [/maffiastem]

D’r wordt veel geschreven over Mabel Wisse Smit, dezer dagen, en dus wil ik het er eigenlijk helemaal niet over hebben. Dat kunnen anderen veel beter. Maar eerst even een korte samenvatting voor mezelf.

[René, als je dit over jaren terugleest, het gaat om dit: Prins Johan Friso, je weet wel, hij-die-geen-homo-is, heeft een liaison met een burgermeisje, Mabel Wisse Smit. Meisje Mabel mocht al mee de grafkelder in bij de uitvaart van prins Claus, dus dat zit – familiegewijs dan – helemaal goed.
[Nu bereiken de laatste tijd steeds vaker berichten de pers als dat Meisje Mabel in d’r studentenjaren een “intieme relatie” zou hebben gehad met Klaas Bruinsma. Die Bruinsma was weer één van Neêrlands topcriminelen. Tot ie werd neergeknald. Meisje Mabel beweert dat zij alle contact met Bruinsma heeft verbroken toen ze wist dat ie een slechterik was.
[Toppunt van de beginnende rel is tot dusver het programma van Peter R. de Vries – waar ik nooit naar kijk, hè? – van gisterenavond, waarin de voormalige lijfwacht van Bruinsma uit de doeken doet dat Meisje Mabel en Bruinsma veel meer hadden dan een hoi-relatie. (Wat een ‘hoi-relatie’ is, weet je toch nog wel?)
[Eén citaat wil ik je nog in herinnering brengen (ik hoorde het net tijdens het voorbij-zappen, heus!). Charlie (zo heet die lijfwacht) zegt dat hij bij de ingang van de boot stond waar Bruinsma zijn feestjes gaf. Meisje Mabel kwam er ook. Hij stond in vol ornaat, “met twee blaffers”, de gasten op te wachten. Volgens Charlie moet Meisje Mabel dat hebben gezien. “Wat dacht ze: dat ik van de Rijkswaterpolitie was?” (De ondertiteling van de niet perfect Nederlands-sprekende Charlie gaf als vertaling “Rijkspolitie te Water”. Ik vind Rijkswaterpolitie mooier.)
[Ook een mooie (en dan houden we er mee op) is dat Bruinsma zelf ook aanwezig was op de feestjes die in het studentenhuis van Mabel werden gegeven. Inclusief nimmer afwezige lijfwacht. Zie je het voor je?
[Goed, René, weet je het nu weer een beetje? Dan gaan we verder.]

Deze hele toestand (je kunt er lacherig om doen of kwaad worden) is voor mij het zoveelste bewijs dat we allemaal beter af zijn zonder de monarchie. Nou moet de voltallige volksvertegenwoordiging zich straks gaan uitlaten of Meisje Mabel en prins “nee, ik ben geen homo” Johan Friso met elkaar mogen trouwen. Waar hebben we het over? Zelfs in China is de overheid er inmiddels achter dat voor een huwelijk geen toestemming meer van de werkgever is vereist.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.