Ctrl-Alt-Del

Pas op dat je je niet laat verleiden tot het schrijven van de waarheid. Je mededelingen kunnen beter het midden houden tussen sprookjes en bekentenissen, zodat niemand, zelfs jij niet, weet of ze waar gebeurd zijn of verzonnen. György Konrád

Pas op dat je je niet laat verleiden tot het schrijven van de waarheid. Je mededelingen kunnen beter het midden houden tussen sprookjes en bekentenissen, zodat niemand, zelfs jij niet, weet of ze waar gebeurd zijn of verzonnen. György Konrád

Collega M had problemen met zijn computer en dacht dat ik hem daarbij wel kon helpen. En dus stond hij ineens aan mijn bureau. Hoopvol legde hij zijn makke voor.

“Sorry.” zei ik. “Je moet niet bij mij zijn. Dat heeft te maken met de instellingen van je pc.” M keek me aan. Hij leek even niet goed te weten welke weg nu in te slaan. Hij dacht na. Seconden verstreken. Dan kwam er – voorzichtig en aarzelend – een conclusie.

“Dan kan ik dus beter naar iemand anders gaan.” Het gestelde klonk wat onvast. Op ontkenning hopend keek hij me aan. Maar ik knikte.

“Dat is eigenlijk altijd wel het beste.” zei ik. Een wenkbrauw trok licht.

[M vroeg me niet of ik serieus was. Maar hij had het best willen vragen, zag ik.]

Standaard

4 gedachten over “Ctrl-Alt-Del

  1. Baloo schreef:

    Duidelijk maar heel charmant, deze afwijzing. Ik kan me goed voorstellen hoe ontdaan M was. Heb je hem getroost?

    {Mowl: soms moet je hard zijn. En voor je je wat in ’t hoofd haalt — nee dus.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.