Dat pik ik niet!

lichtknop

Sommigen worden agressief uit vrees om bang te zijn. Victor Cherbulier (1797-1869)

De prullenbak werd weggetrapt, een stoel vloog door de lucht. Met een harde klap smeet de woedende man de deur achter zich dicht. Dreigend en tierend kwam hij op me afgelopen.

Welkom bij de derde en laatste trainingsdag Omgaan met Emotie en Agressie. Drie keer raden wat er vandaag werd geoefend.

De trainingszaal grensde aan een kantoortuin waar andere collega’s rustig zaten te werken. De acteur — want een echte woedende man was niet voorradig — liep de hele tijd vriendelijk lachend de kantoortuin in om daar voor de ogen van mijn andere collega’s te transformeren tot het opgewonden standje dat ie in de trainingszaal moest wezen. Dan stormde ie de zaal weer in, deed ie zijn gooi- en smijtwerk, raasde er flink op los en liet zich vervolgens voor de zoveelste keer de deur wijzen. Om even later weer terug te keren.

En al die tijd werden wij gewoon doorbetaald.

[Na afloop, toen wij de trainingszaal verlieten, bekeken de andere collega’s in de kantoortuin ons een beetje geschrokken. Ze deden me denken aan tandartspatiënten in een wachtkamer met te dunne muren.]

Standaard

5 gedachten over “Dat pik ik niet!

  1. Volgens mij is die man serieus wat ballast kwijt geraakt! 🙂

    ’k Zou best ook wel eens zo’n cursus willen volgen. Lijkt me wel interessant

    {Mowl: het is volgens mij niet goed voor je migraine.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.