De eerste keer…

Gisteren hebben P. en E. (onze twee vrienden waarmee we naar Sitges zijn geweest, afgelopen september) een Tupperware-party gegeven. M’n eerste!
Er was zo’n man of tien – en een stuk of vier vrouwen. Met ons allen wijdden we de nieuwe keuken van onze buurmannen in.
Sonja, de demonstratrice, vertelde dat zij ook es een party had gegeven op een ochtend voor Ellen Brusse en vriendinnen. Dat leverde natuurlijk applaus op. Vooral toen ze onthulde dat daar ’s ochtends om 11 uur al champagne werd geschonken. Nou, dat hadden wij niet, maar het ontbrak ons verder aan niks.
Sonja stak dapper van wal en moest al haar ervaring gebruiken om het wild kakelende publiek bij de les te houden. Maar het lukte, al moest er zo nu en dan met harde hand worden ingegrepen.
Maar al met al was het een leerzame ervaring. We leerden hoe je diepvriesbakjes het best kunt stapelen (btw: nooit in de zon, die bakjes! Dan kunnen ze een zonnesteek krijgen!), dat in een ruimtebol sla wel twee weken goed blijft (gekocht), de shaker zo makkelijk is om room te kloppen (gekocht), enzovoorts.
Hoe dapper Sonja zich ook weerde, uiteindelijk werden de produkten uit d’r handen gerukt en moest de voorlichting worden gestaakt. Ze kon zich ook niet meer verstaanbaar maken en ging een quiche maken. In vijftien minuten hadden we een stukje op ons bord! Nu waren we niet meer te houden en de bestelformulieren werden van tafel gegrist.
Sonja kon tevreden zijn: er was voor meer dan zeshonderd euro besteld. Haar beste avond tot zover, vertelde ze. Gelukkig keerde ze terug naar Zeist.

We kunnen niet achterblijven: in augustus geven we zelf een party!

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.