De Oorsprong

Het vuur van de hel kan aanschouwend zijn.

Het vuur van de hel kan aanschouwend zijn.

De donkere vogels trokken weg naar de duistere hemel en in de coulissen was het chaotisch. Het toneelstuk moest gaan beginnen, maar geen haar op het hoofd zat het Evón mee. Schaduwen verschenen in een dagelijks gevecht en de muren kwamen op hem af.

“Ga weg, ga weg jij.” “Je bent de duivel, laat me met rust.” “Ik ben je wederhelft Evón, dacht je echt dat je zonder me kon?”

Evón was zich aan het voorbereiden voor de spiegel die zich barstig voordeed. Het kon hem niet baten, the show must go on. Toen verschenen er meer barsten, het leek alsof zijn ego het verspreidde.

“Laat me met rust godverdomme, hoor je me, hoor je me.” Evón schreeuwde het uit met de volle borst. “En nog iets, er is hier maar plek voor één.”

Een reflectie liet zich zien in de spiegel. “Je kunt niet zonder mij”. Het geluid kwam eerst zacht en toen harder en harder. “Je kunt niet zonder mij.”

“Ja! Wel!”

De deur van de kleedkamer werd geopend. Het klonk voor Evón zwaar aan de oren. ”Je moet op Evón, onze première vanavond, schiet je op.” Robert sloot na de boodschap de deuren achter zich.

“Ik moest op hoorde ik.” “Wat moet ik doen?” Hij begon zijn krankzinnigheid te aanschouwen uit zijn duistere innerlijk. “Genoeg is genoeg.” “Doe dan, er is niemand die je tegenhoudt” “Waag de wilde gok, dan ben je van me af.”

Evón gooide de spiegel van zijn kleedkamer neer op de grond en krassige geluiden van glas-splinters waren genadeloos aanwezig. Hij herhaalde zich. “Genoeg is genoeg geweest”. “Je hebt gelijk”.

De zwarte vogels vlogen weer terug naar het theatergebouw, ditmaal cirkelden ze er boven rond. Het leek alsof zij wachtten en voelden dat er rumoerigheid was. Voor hetgeen.

De deur van de kleedkamer ging nogmaals open en een raam stond wagenwijd ontkurkt.

“Niet doen!!!”

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.