De Plak

HeertjesHet was een Nijmeegs weekeinde. Dat kun je wel es hebben. (Terzijde: we besloten daarom op zoek te gaan naar de woonst van Rozebeer. Hij doet er tamelijk geheimzinnig over. Hij laat alleen maar los dat ie
a. woont boven zijn werk;
b. in het centrum woont;
c. bij een parkeergarage in de buurt;
d. tegenover andere woningen en
e. het restaurant waar hij werkt wordt meestal goed ontvangen.
Volgens ons onderzoek moet het daarom dit zijn. Zie foto. Wat jij, Rozebeer?)

Uit nostalgische overwegingen besloten we er een punt achter te zetten door te gaan eten bij De Plak. Dit is een co?peratief gebeuren uit de tijd van communes, kraken en moderne spelling. Overdag is het een caf?, vanaf een uur of half zes kun je er ook terecht voor de warme hap. En daar moet je niet te min over denken! Al moet ik daar gelijk bij vertellen, dat ik niet zo’n goed overzicht heb over het aanbod van De Plak. Want eten bij De Plak betekent eigenlijk in 80{4684f86fd8b9abb049241142c8d3f7cd5b029f19ed96399572a37afca9492c25} van de gevallen een keuze voor het onovertroffen kaasgehakt. Mocht je er dus ooit es verzeild raken, leg de menukaart aan de kant en kies blind voor dit hoogtepunt van de Nijmeegse keuken.

Niemand is er tot dusver in geslaagd het recept van het kaasgehakt na te maken – wij ook niet. Er zit (uiteraard) kaas in, we zien peterselie. Ongetwijfeld zit er bloem in en bouillon. Maar verder?

De gefrituurde bal wordt traditioneel geserveerd op een bord met drie of vier soorten rauwkost en, naar wens, bijgestaan door pasta, rijst of zelfgesneden frietjes.

Echt een aanrader, ondermeer vanwege de ‘rielekste’ sfeer in het café. De bediening is losjes en vriendelijk, de rekening is aangenaam. We strooien niet vaak met prijzen, maar nu dan toch: waar vind je nog een hoofdgerecht (inclusief bijgerecht) voor achtenhalve euro?

De punten dan. We kunnen niet objectief zijn. Te veel uurtjes hebben we in De Plak doorgebracht (heb ik ‘Zondagskinderen’ al genoemd? Elke zondagavond in de kelder?) dus ons oordeel is gekleurd. Ambiance – 8. Bediening – ook een 8. Eten – vooruit, een 8. Dat geeft een eindresultaat van 8.

Standaard

Een gedachte over “De Plak

  1. Pingback: Eetcafé De Plak | Mowl.eu

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.