De prins die palaverde

Het is wel zo prettig wanneer de hit van het moment de top van gisteren was.

Aladdin™ (met dubbel ‘d’!) is helemaal hot. De dvd is uit en de handpoppetjes zijn bij Albert Heijn niet aan te slepen. Tijd dus om de soundtrack uit 1992 op de iPod te zetten.

Ik snuffelde door de cd-verzameling en vond het schijfje al snel. Há, ik verheugde me op die bekende meezingers! Waaronder ‘A Whole New World’ en ‘Arabian Nights’. Benieuwd hoe politiek incorrect dat laatste trouwens zou zijn.

Dus gingen vanmorgen de dopjes van de oortelefoon in de oren. Toen ik op de afspeelknop drukte hoorde ik de bekende oosterse tonen van Alan Menken. Ik ging achterover zitten. Wat een leuke muziek is dit toch!

Even later hoorde ik dat ik de verkeerde cd had overgezet. Iemand zong over ‘Arab potmechut’.

[Na het uitkomen van Aladdin leek het me leuk om uit elk vakantieland een nationale versie mee te nemen. Ik luisterde nu naar een Tsjechische zanger. Mmm. Ook leuk. Al is meezingen uitgesloten.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.