De sterke arm

lieveheersbeestje

De scherpzinnigheid van de politie bestaat erin alle mensen tot misdaad in staat te achten en haar geluk is dat de onschuld van velen niet valt te bewijzen. Karl Kraus (1874-1936)

Uiteraard is er aangifte gedaan, gisteren, van de molestatie en de beroving van onze vriendin. Deze aangifte liep uit op een bittere deceptie.

Volgens de politie komen dit soort overvallen elk weekeinde zo’n keer of vijfentwintig voor. Ze besteden er geen aandacht meer aan. Als ze nu verkracht was.

Het feit dat ze dusdanig is toegetakeld dat de binnenkant van haar mond gehecht moest worden, haar gezicht opgezwollen en blauw is en ze op een donker kamertje probeert te herstellen van de toegebrachte hersenschudding is blijkbaar een noodzakelijk gevolg van een gemiddelde roofoverval.

Met de geconstateerde drogering doet de politie al helemaal niks. Wat valt daar nou over te zeggen? Wie moet dat gedaan hebben? En valt überhaupt nog wel vast te stellen dat er iets in haar drankje is gedaan?

Ik word hier kwaad van. Ik herinner me nog dat de politie besloot niks meer te doen aan fietsendiefstal. Ik vond toen dat de grenzen van het toelaatbare waren verlegd. Blijkbaar zijn die limieten in de tussentijd nog veel verder opgeschoven.

[Er is toegezegd dat de banden van de beveiligingscamera’s in de stad zullen worden nagekeken. Op de één of andere manier is mijn vertrouwen erin flink geslonken.]

Naschrift: zie dit krantenartikel.

Standaard

7 gedachten over “De sterke arm

  1. Pingback: Mowl.eu » Het laatste nieuws

  2. Ik heb een keer, met behulp van de politie, mijn gestolen fiets uit de fietsenschuur van een criminele buurman gehaald. Toevallig paste mijn sleutel ook op zijn schuur. Toch konden ze niets doen, want eigenlijk hadden die schuurdeur niet open mogen maken. Mondje dicht dus, kreeg ik als advies.
    Toen brak mijn klomp toch wel even in een paar stukken.

  3. @Twotone: En de politiek reageert weer op geluiden uit de maatschappij. Natuurlijk wil iedereen dat terroristen worden aangepakt en natuurlijk wil iedereen dat overvallers niet ongestraft wegkomen. Maar zodra daar een prijskaartje (belastingverhoging) aan wordt gehangen, dan wordt die behoefte al gauw een stuk minder.

  4. het probleem is dat de politie en haar prioriteiten door de politiek worden bepaald. niet door de politie zelf. de maatschappij is hiermee dus een slachtoffer van politiek bezuinigen… blijkbaar is terrorisme tegenwoordig belangrijker dan geweldadige beroving.

  5. beer schreef:

    Ik denk aan jullie vriendin en heb een kaarsje branden voor haar. Ik zal nog een kaarsje aansteken met de wens dat de wereld zal gaan veranderen.

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.