De zestigers en de ziener

Ik ben zeer geïnteresseerd in goedkope oppervlakkigheid, in schijn, verval, ruïnes en ziekte. Gerrit Komrij

Ik ben zeer geïnteresseerd in goedkope oppervlakkigheid, in schijn, verval, ruïnes en ziekte. Gerrit Komrij

Ik was in Den Haag terechtgekomen bij een verrassingsfeestje voor een afgelopen omroepster die zestig was geworden. Er hingen vlaggetjes voor de vreugde en de gasten hadden blond haar en een zonnebril. Het openluchtmausoleum serveerde prosecco en bitterballen. Alom werd er in de lucht gezoend, gelachen en gezwaaid.

“De ondergang der ledigen is nakende!” orakelde een voorbijfietsende profeet luid, één hand gebald in de lucht. Het terras hield zich doof.

Je zou denken dat ze nu wel zouden luisterden, dacht ik.

[En terwijl ik mijmerde over de verloren boodschap nam ik nog een bitterbal.]

Standaard

4 gedachten over “De zestigers en de ziener

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.