Door de maag

TajinLekker eten is lekker. We houden erg van lekker eten. En dat kan van alles zijn.

Ik heb wel es verteld over Brrrr’s grandioze stamppot van zuurkool. Maar wie hem kent, weet dat ie van meer markten thuis is. Het is niet moeilijk om hem een hele bos veren in de reet te douwen. De beste kok van Nederland is getrouwd met mij! Bijna elke dag kookt ie de sterren van de hemel. Wat de meeste mensen ??n, twee keer per jaar ervaren als ze uit gaan eten, is mijn gemene kost. (Alleen spruitjes – daar heeft ie moeite mee.)

Ik zal je es lekker maken.

Gisteren moest ik het bijvoorbeeld doen met een tajin met lamsworstjes, tomaatjes, knoflook, rode uit en courgets. Hierbij werd couscous geserveerd en een frisse komkommersalade. En alles biologisch. (Als je trouwens een beetje uitkient wat je waar koopt, hoeft biologisch eten niet eens veel duurder te zijn dan ‘gewoon’. Maar wel veel lekkerder.) Op de foto zie je de restjes. We hadden de foto op een eerder moment willen maken, maar konden het eten niet laten staan.

Heel af en toe hebben Brrrr en ik wel es ruzie. Maar je hoeft niet bang te zijn dat we ooit uit elkaar gaan. Kom zeg. Zo’n kok laat je toch niet schieten?

(Daarentegen: ik zou zo een, twee, drie niet weten wat ik hem kan bieden. Nah. Niet bij stilstaan.)

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.