Doos

wachten

Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt. Johan Cruijff (1947)

Het is het mooiste wat je kunt doen, wanneer je poezen hebt: schoenen kopen.

O nee, het maakt ze niks uit of het flats, sneakers of pumps zijn, zolang ze maar worden geleverd in een mooie, stevige doos. Ik bedoel maar – een goede schoenendoos is zo ongeveer het summum van wat je als kat kunt wensen.

Dus zitten sinds kort Zus en Mies (Pim is een hetero-mannetje – die heeft dat niet) om beurten te wachten tot ze plaats kunnen nemen in de altijd gereed staande doos. Als de een even weg is, om een hapje te eten of zo, stapt de ander dankbaar in haar plaats.

Het vervullen van deze opdracht is een serieuze. Dat zie je tenminste aan de gezichten van de beide dames. Geen glimlachje kan d’r vanaf.

[Soms denk ik, dat we d’r beter aan doen de doos bij het oud papier te zetten. Maar dan voorzie ik protesten en geweld. Dus maar niet.]

Standaard

7 gedachten over “Doos

  1. Benieuwd of alle katten dat hebben. Tricky, die van ons, in ieder geval wel. Ook heeft ze de dwangmatige behoefte om op een krant te gaan liggen. Leg de Volkskrant, de Peperbus of elke andere willige krant op de vloer en 5 seconden later vind je de kat er op terug.

    {Mowl: volgens Midas Dekkers lezen katten met hun kont.}

  2. linette schreef:

    Je ziet aan het smoeltje van zus, dat ze niet echt ontspannen zit. Miesje zit dan wel met haar rug naar d’r toe maar haar ogen priemen door de achterkant van haar schedel en zeggen: ROT OP UIT DIE DOOS, DE BAASJES KIJKEN DUS IK KAN JE ER NIET UITMEPPEN, MAAR JE TART MIJN GEDULD……. Tenminste dat is de sfeer die ik eruit haal, heerlijk zo’n zondag middag!

    {Mowl: volgens ons vindt Zus dat doos-zitten eigenlijk helemaal niet leuk. Maar ja, Mies doet het – dus het zal wel wat hebben.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.