DSV

Het was weer een avontuurlijk dagje, gisteren.

We moesten naar de rand van de stad, om bij de sanitair-gigant meubilair voor onze nieuwe badkamer en toilet uit te zoeken. Om bij te komen van de kou stopten we op de terugweg bij een winkelcentrum waar Jumbo en Lidl gezusterlijk een pand hadden betrokken.

De parkeerplaats voor het gebouw was bijna volledig bezet, de fietsenstalling zo goed als leeg. Winkelwagens reden af en aan, voortgeduwd door nors kijkende exemplaren van Dat Soort Volk.

Het was ons al eerder opgevallen: DSV praat niet, maar schreeuwt. Deze mensen schijnen in een voortdurende staat van ruzie te verkeren. Zo niet met elkaar, dan toch wel met iedereen die hun pad kruist. Een ontmoeting met DSV maakt ons waakzaam en voorzichtig. We wensen er in elk geval niet mee aan de stok te krijgen. Ook wij kijken SBS en zijn dus gewaarschuwd.

DSV’ers liepen af en aan, onderwijl mopperend en razend. Ze gingen niet voor mekaar opzij, maar duwden gewoon door. Andere mensen schenen in hun optiek niet te bestaan. We deden ons best zoveel mogelijk van hen tijdig te ontwijken. Intussen waanden we ons op safari.

-„Gewoon voor je kijken.� sisten we in alle overbodigheid tegen mekaar. „Niet opvallen.�

In een recordtempo doorkruisten we eerste de ene, daarna de andere supermarkt — het hart kloppend in onze keel. Daarna snelden we terug naar waar onze fietsen stonden. Met een zucht van verlichting spoedden we ons van deze plek. We waren er zonder kleerscheuren van af gekomen.

[-„Was je levensmoe?� informeerde Brrrr later, toen we veilig op de fiets zaten.
-„Hoezo?� Ik was me van geen kwaad bewust.

Brrrr keek me meewarig aan.

-„Je had de hele tijd een glimlach op je gezicht.â€? verklaarde hij. „Da’s gevaarlijk, hoor!â€?

Ik rilde. Van de kou en de gedachte wat er had kunnen gebeuren.]

Standaard

6 gedachten over “DSV

 1. Ik moet helaas bekennen dat het studentenhuis dat ik bewoon midden in een buurt met DSV staat. Erg he? Misschien niet. Ik weet nu in ieder geval hoe ik me onopvallend in hun buurt kan gedragen.
  Voor de boodschappen ga ik echter consequent naar de AH en ik ga niet naar de winkels in de buurt. Dat durf ik dan toch weer net niet!

  {Mowl: en toch is DSV ook menselijk.}

 2. B en w schreef:

  nog wat moois voor de badkamer en toillet kunnen vinden? Want daar ben ik ook wel benieuwd naar.

  {Mowl: we zijn geslaagd, vinden we.}

 3. linette schreef:

  DVS????????? Staat dat voor Domme vette schreeuwerds (als ik je stukje zo lees is er bijna geen andere mogelijkheid!) Of heb ik belangrijke informatie gemist?
  Een heel fijn weekend mannen.

  {Mowl: niet DVS maar DSV — Dat Soort Volk. Maar jouw afkorting had ook gekund.}

 4. rozebeer schreef:

  jullie kijken SBS???
  Echt waar… En gelukkig rené dat je nog altijd je glimlach op je gezicht hebt..

  {Mowl: tuurlijk kijken we wel es naar SBS. We eten ook wel es een frietje.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.