Economie

boek

De bevrijding van de vrouw zal pas mogelijk worden, wanneer zij op grote, maatschappelijke schaal deel kan nemen aan de produktie en huishoudelijk werk haar nog in onbetekenende mate in beslag neemt. Friedrich Engels (1820-1895)

“Ga je nog iets leuks doen van het weekend?” vroeg Brrrr aan een collega. De huishoudelijk medewerkster knikte enthousiast.

“Ik ga zondag naar de Huishoudbeurs.” straalde ze.

“Leuk.” zei Brrrr. De collega trok een bedenkelijk gezicht.

“Ja,” zei ze, “Het is alleen dat de treinkaartjes zo duur zijn. Ik betaal bijna vijfentwintig euro!” De vrouw beknikte haar eigen constatering.

“Dan koop je toch een boek?” opperde Brrrr. “Met het boekenweekgeschenk kun je zondag gratis reizen.” De vrouw fronste haar wenkbrauwen.

“Wat is dat dan, het ‚boekenweekgeschenk’?” vroeg de vrouw. “Een treinkaartje?”

“Nee.” legde Brrrr uit, “Het is nu boekenweek. En als je dan een boek koopt krijg je een ander boek cadeau. En dat is het boekenweekgeschenk. En zondag kun je daarmee gratis reizen.”

“O.” zei de vrouw. Ze dacht even na en leek het te begrijpen. Ze knikte. “Dan ga ik morgen wel even naar de Primera.”

[Brrrr heeft haar nog even uitgelegd dat uitgerekend deze sigarenboer niet meedoet met de boekenweek. Je moet het maar weten. Voor je het weet koop je een boek waar je niks aan hebt.]

Standaard

5 gedachten over “Economie

  1. Is het nu alweer zover? Dat worden dus weer zware dagen op mijn trein trjact (make mental note: vermijd station RAI als de pest….)

    Ach, de collega heeft in ieder geval weer nuttige kennis opgedaan naar aanleiding van de huishoudbeurs. Dat zal de huishoudbeurs niet ieder jaar opleveren.

    {Mowl: Arthur Japin tussen de huisvrouwen. Het moet niet gekker worden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.