Zonder jou

dakpan

De rook van het eigen huis is dierbaarder dan het vuur van de buren. Lucianus van Samosata (2de eeuw)

“Dit lijkt me nog wel wat.” Ik tikte op het beeldscherm. “Honderdveertig vierkante meter, drie kamers, balkon – of zeg maar: terras.”

Het was Brrrrs schuld. Ziek als hij zich voelde, was hij gaan ijlen dat het griepje hem wel es fataal zou kunnen worden.

“Als ik er niet meer ben, kun jij niet meer hier blijven wonen.” schraapte hij droevig.

“Zonder jou zou ik het niet eens willen!” was mijn gewenste antwoord. Brrrr knikte tevreden. Daarmee zou de zaak zijn afgedaan, als ik niet nieuwsgierig zou zijn geworden waar ik dan, als weduwnaar in spe, mijn woonpijlen op zou moeten richten. Een bezoek aan een huizensite was snel geregeld, een potentieel appartement zo gevonden.

“Zaterdag is er kijkdag!” zag ik tot mijn blijdschap.

[Dit was teveel voor Brrrr. Hij griste de iBook uit mijn handen en klapte hem dicht. “Voorlopig ben ik nog niet dood.” snotterde hij. “Goed zo.” zei ik.]

Standaard

4 gedachten over “Zonder jou

  1. Anne schreef:

    Dan vermoed ik dat de Belgische wetgeving inzake het veilig stellen van de wettelijke partner niet hetzelfde is als het wettelijk veilig stellen van de Nederlandse partner. Hier is het nl zo als je wettelijk gehuwd bent en je hebt tijdens je huwelijk samen een huis gekocht en één van de partners overlijdt, dat je de rest van de aflossing niet meer hoeft te doen. Omdat je tijdens het afsluiten van het aflossingscontract bij de bank automatisch ook een inkomensverzekering betaalt. Dit is wettelijk vastgelegd. Het is recentlijk ook zelfs zo dat je je kan verzekeren ingeval jij of je echtgenoot zonder werk zou vallen. Dan kan je de bank vragen om tijdelijk, gedurende de periode dat je zonder werk zit, de aflossingen gedeeltelijk uit te stellen. Op die manier kom je financieel niet met een kater te zitten en hoef je ook je woning niet te verkopen.

    {Mowl: die verzekeringen kennen wij ook, maar zijn vrijwillig af te sluiten. Waarbij moet worden aangetekend dat de polissen die uitkeren bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid niet de meest betrouwbare zijn en nogal eens kleine lettertjes kennen waardoor de assuradeur de knip gesloten kan houden.}

  2. Misschien is het wel eens het moment om te gaan trouwen of aan een samenlevenscontract te denken? Elkaar financieel een beetje veilig stellen is altijd toch wel beter natuurlijk. Of een levensverzekering nemen.

    {Mowl: ik weet dat onze jeugd en onze liefde anders doen vermoeden, maar we leven al bijna tien jaar niet meer in zonde.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.