Faites divers

 1. Dit is Tobias. Althans — zo hadden we hem genoemd voor de korte duur dat ie gisteren bij ons verbleef. Brrrr ontdekte ‘m, toen ie de slaapkamer in wilde lopen.

  Ondernemend tiepje, die Tobias. Alles werd ge﮳pecteerd. Zus was er helemaal door van de waps. Verbijsterd bekeek ze het kleine monster. Toen blies ze twee keer en rende weg. Tobias bleef luid spinnend achter. Pim gaf Tobias een neusje. Mies sliep door.

  Brrrr nam ‘m ook onder handen.

  -„Je mag hier niet komen!” sprak hij vertederd, terwijl Tobias hem kopjes gaf.

 2. Als je d’r in geï®´eresseerd bent hebben we nog wel een leuke trip in de aanbieding: vijf dagen met een uiterst luxueuze trein door Schotland reizen met alles d’r op en d’r aan. Elke dag word je vergast op een sterrendiner met bijbehorend wijnarrangement. Al het overige eten en drinken is inbegrepen. Hoogtepunt is een barok-concert in een schitterende kerk en route. De KLM vliegt je van Amsterdam naar Edinburgh en de Bijenkorf schenkt elke deelnemer een fles champagne.

  Kost slechts vierenhalf duizend euri. Je moet wel snel zijn: maandag wordt het oud papier opgehaald.

 3. Logjes als die van gisteren lokken altijd weinig reacties uit. Jullie lijken d’r een beetje van te schrikken.
  Dit soort stukjes valt ook inderdaad een beetje uit de toon. Maar toch moest deze geplaatst. Een goede vriend van ons was in een heftige internet-discussie verwikkeld. Dat gaat er niet zachtzinnig aan toe, dat kan ik je wel vertellen.

  Ik denk dat het probleem is dat mensen hun woorden intikken zonder te beseffen dat de lezer de bijbehorende mimiek niet kan zien of de toon van de stem kan horen.

  Wees een beetje aardig voor mekaar en denk daar es aan.

 4. Toen we gisteren terugkwamen van een borrel bij P en E keken we een beetje beteuterd naar onze boom: hij is twee meter vijfentwintig hoog — die van hun zeker drie meter.

  -„Zielig geval.” ontviel mij bij het aanblikken van onze boom.
  -„Misschien kunnen we hem ergens op zetten.” opperde Brrrr.

[Al snel bleek trouwens Tobias é©® van de twee vier maanden oude kittens van buurvrouw M te zijn. Tobias is nu weer thuis. Zusje ook.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.