Game over

De herfst zet oktober in zijn hemd. Johan Anthierens

De herfst zet oktober in zijn hemd. Johan Anthierens

Op weg naar het station werd ik ingehaald door een mountainbiker. Het was vooral de achteloosheid ervan die me stoorde. Ik besloot de achtervolging in te zetten.

Even verder wist ik een wegopbreking. Fietsers werden daar gedwongen gebruik te maken van het voetpad – de mountainbiker zou dat mogelijk niet weten.

Ik schoot het trottoir op en zag hoe in de verte de klimfietser door de wegafzetting gedwongen werd  zijn koers te herzien. Vlak voor mij reed hij het gaanpad op. De afstand was inmiddels tot een minimum beperkt.

Even leek de sportieveling zijn voorsprong weer te vergroten. Dan kwam hij bij de Grote Kruising – verkeer reed af en aan van alle kanten. De fietser zag zo snel geen mogelijkheid de intersectie over te steken. Dit was mijn kans.

Ik ging op mijn pedalen staan en trapte zo hard ik kon. Ik passeerde de bergfietser terwijl ik links en rechts keek. Aankomend verkeer wist ik te ontwijken. Nog voor de biker het in de gaten had, bereikte ik de overkant van het kruispunt al. Ik zwenkte mijn stuur naar links en liet me door de glooiende weg afglijden.

Op mijn gemak bereikte ik als eerste het station.

[Omkijkend bleek de rijder verdwenen. Een andere route, waarschijnlijk. Mietje.]

Standaard

4 gedachten over “Game over

  1. Gerjanne Tiemens schreef:

    dank voor het toveren van een grote glimlach :o)

    {Mowl: dat mag bij iemand van Arnhem Direct ’n hele prestatie worden genoemd. Ik las dat we oud en zuur zijn.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.