Geschampt

Een deel van de reden voor de lelijkheid van volwassenen, in een kind zijn ogen, is dat het kind gewoonlijk omhoog kijkt, en weinig gezichten zijn op hun best wanneer gezien van onderen. George Orwell

Een deel van de reden voor de lelijkheid van volwassenen, in een kind zijn ogen, is dat het kind gewoonlijk omhoog kijkt, en weinig gezichten zijn op hun best wanneer gezien van onderen. George Orwell

Het leek een doodgewone ochtend, die ochtend.

Het was stil – geen mens te bekennen; de gordijnen overal gesloten. Het stilde en rustte er dwars doorheen. Ik glimlachte, zoals ik soms glimlach wanneer er niemand kijkt.

Het was een mooie ochtend, die ochtend.

De lucht was kraakhelder en beloofde een fraaie dag. Ik haalde mijn fiets van het slot en duwde hem de voortuin uit. Op straat zwaaide ik mijn rechterbeen over het zadel en reed weg, omhoog, naar het station.

Een donkere schim scheerde plots langs mijn hoofd – ik voelde de lucht bewegen en een hint van veren. In een reflex draaide ik mijn hoofd en zag dat ik bijna was aangevlogen door een ekster. Het dier vluchtte krassend weg.

“De vogel kwam van links.” mompelde ik.

[De vogel kwam van links – het duurde nog even voor ik doorhad hoe geniaal mijn respons was geweest. Wat ik al zei: het was ’n schitterende ochtend.]

Standaard

8 gedachten over “Geschampt

 1. De vogels denken zeker dat er geen regels zijn in het luchtverkeer.

  {Mowl: zo gek is dat niet, als je bedenkt dat ze hebben leren vliegen.}

 2. Anne schreef:

  Brutale beestjes die eksters. In de bomen rond het huis wonen houtduiven en de eksters halen gewoon de nesten leeg van deze toch wel grote vogels. Zonde.

  {Mowl: duif is ook lekker.}

 3. Ik ben aangevallen door een kraai. Net als de fietser ver voor mij op het fietspad en de fietser die na mij kwam. De kraai (grote vogel, man!) liet zich steeds vallen uit een lantarenpaal, dook naar de hoofden van fietsers en trok dan net op tijd weer op. Ik voelde hem langs mijn haar scheren en ik weet zeker dat ik hem in z’n verenvuistje hoorde lachen.
  Een kraai die een spelletje speelt.
  Ik heb nog de hele dag geglimlacht.

  {Mowl: vogels!}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.