Grut

tv

Martelaarschap is de enige manier waarop een man zonder kwaliteiten beroemd kan worden. George Bernard Shaw (1856-1950)

“In de toekomst krijgt iedereen zijn vijftien minuten roem.” heeft Andy Warhol geprofeteerd. Ik vond dat mijn aandeel knap lang op zich liet wachten.

Dus toen de provinciale omroep op zoek ging naar mensen die hagelslag wilden testen (hé, wat is er mis met hagelslag?) was ik er als de kippen bij om me aan te melden. De redactie van het zendstation tuinde er in.

Zo gebeurde het dat ik fris gewassen, netjes geschoren en in opperbeste stemming mijn opwachting maakte in de studio. Kwinkslagen in mijn mouw, wetenswaardigheden paraat. Mijn sterrenstatus zou kort maar oogverblindend zijn. Hagelslag, ja.

Ik dolde met de visagie alsof ik er al jaren ge-airbrusht werd. De meisjes giechelden en ik was tevreden. Gelderlands nieuwste idool — het gewest was zowat gewonnen.

Tot ik naast een jochie van acht werd neergezet.

[Wie kan er nou winnen van een onschuldige knaap met blonde lokken die niets anders weet te melden dan dat “chocoladehagel zo lekker zacht is”. Pfrt. Had ik ook kunnen bedenken.]

Standaard

8 gedachten over “Grut

 1. Steve schreef:

  Fifteen Minutes of Fame, en dat met dank aan hagelslag. Dat had zelfs Andy niet kunnen verzinnen.

  {Mowl: volgens mij hield hij alles voor mogelijk.}

 2. Gelukkig dat er internet bestaat! Heb ik ook heel even van je moment van roem kunnen genieten. Dus weten we nu ook dat Aldi de lekkerste hagelslag heeft 🙂 Jammer voor die cacaoboeren. Ga je nou overschakelen naar het Aldimerk of blijf je toch een eerlijke prijs betalen voor een eerlijker product?

  {Mowl: het is geen hoge prijs voor een gesust geweten.}

 3. Ha! Ik heb je gezien! En het vreemde is, dat ik even aan je moest denken, toen je werd aangekondigd als Rene uit Arnhem. Geen idee waarom, want er wonen natuurlijk honderden Rene’s in Arnhem. Wat een toeval en dankzij digitale t.v. kon ik getuige zijn van jouw 15 minutes of fame.

  {Mowl: meer redenen om tv te kijken hoef ik niet te geven, toch?}

 4. je hebt staan te schitteren Ren?…., je bent nu een beroemdheid! Dat je even struikelde over dat ene moeilijke woord vergeet iedereen heel snel, geloof me!

  {Mowl: heb ik nog wat gezegd, dan?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.