Hart in Nijmegen

WendyDit is Wendy van Dijk. Wendy van Dijk is presentatrice van het SBS6-programma ‘Hart in Aktie’. In dit programma worden nooddruftigen geholpen.

Omdat ikzelf het programma nog nooit heb gezien (d’r komt zó veel op tv!) kan ik er niet echt wat zinnigs over vertellen. Om toch een idee te hebben waar het over gaat, geef ik een citaat van de website van Wendy zelf:

De 12 jarige Artemis heeft leukemie. Hij wordt met chemotherapie behandeld. Een loodzware strijd. Zijn moeder staat er alleen voor om Artemis te verzorgen, en zijn 3 broertjes en zusjes. Een paar keer in de week moet ze bovendien van Hengelo naar het ziekenhuis in Groningen. Het is haar allemaal eigenlijk te veel sinds 2 jaar geleden haar man plotseling overleed. Ze heeft ongelooflijke behoefte aan haar Turkse familie, maar het lukt niet om de visa rond te krijgen.

Wendy heeft van de hele klas van Artemis brieven gekregen met het verzoek iets leuks te doen voor Artemis en zijn familie. Wendy neem ze allemaal mee naar de dierentuin, en vervult bovendien de allergrootste wens van Artemis’ moeder…. In de dierentuin zal zij herenigd worden maar haar lievelingszus, die het gezin de komende zware weken komt helpen…”

Poeh! Nou , het is niet de geringste ellende waar Wendy zich in stort!

Waarom ik dit vertel? Nou, hierom: Wendy is afgelopen week op bezoek geweest bij mijn schoonzus, Jolanda. Niet omdat Jolanda nooddruftig is, maar wel haar buurvrouw. En dus was Jolanda door het productieteam van ‘Hart in aktie’ betrokken bij het complot.

Jolanda moest op de uitkijk staan wachten tot haar buurvrouw die ochtend vertrok. En daarna moest ze de productieleider bellen. Vervolgens kwam dan de hele karavaan om de hoek van de straat gezet en kon het spektakel beginnen. Een hele verbouwing van de tuin of zoiets, geloof ik. En allemaal om de buurvrouw van Jolanda te verrassen.

In de tussentijd had de catering zich genesteld bij Jolanda thuis. Dus toen Wendy ging eten – moest dat bij haar. Jawel.

Ik kan niet goed zien wat ze eet. Volgens mij is het nasi. Ik weet het niet, ik was er niet bij. En dat terwijl ik zo’n mooi plaatje maak op tv! (Eigenlijk zou ik dáár carriere moeten maken.)

(En psst, Peer, waarom had je Wendy niet genomineerd voor ‘Miss Wereldpeer 2004’? Ze is toch heel mooi, vind je niet? Voor een vrouw?)

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.