Hersenschim

rapenHet was een dag waarop ik vaak dacht: ‘Wat goed dat ik geen hersenchirurg geworden ben’. Ik had ruzie met alles wat in mijn handen kwam.

Het begon al ’s ochtends in de badkamer. Er moest een nieuwe tube tandpasta worden geopend. Ik draaide het dopje van de tube en begon te pulken om een lipje van de afdekking bij de schroefdraad te vinden. (Vragen jullie je trouwens ook wel eens af uit wat dat voor een mensen zijn die die verpakkingen verzinnen? Sadisten, als je het mij vraagt: nooit gaat iets gewoon open, zoals het zou moeten – eenvoudig en simpel. Voor je het weet heb je de hele inhoud platgedrukt of kapotgeknepen. Maar dat terzijde.)

Na het lipje eindelijk gevonden te hebben (let wel: ik spreek over de periode, kort na het ontwaken, met de slaap nog in de ogen) trok ik eraan om het folietje te verwijderen en de tandpasta op de borstel te duwen.

Mooi niet.

Wat ik ook duwde, er kwam geen tandpaste uit de tube. Ik keek nog es naar de opening. Er zat nog steeds een zilverkleurig folietje op. Verward keek ik naar de plaats op de wasbak waar ik het andere plakkertje had neergelegd. Dat lag er nog. Ik onderzocht het, maar er was niks mis mee.

Op dat moment had ik weer gewoon terug in bed moeten kruipen. Maar nee, ik was eigenwijs en besloot dit omen te negeren.

De rest van de dag bestond uit het bukken om spullen op te rapen die ik op de grond had laten vallen – haakjes, eierschillen, bestek. Het was een waarschuwing om toch vooral niet naar buiten te gaan.

Ook die waarschuwing sloeg ik in de wind.

Het was tenslotte zulk mooi weer – het schreeuwde om een fietstochtje.

[Dat ik de Rijn niet in ben gereden mag een groot wonder heten. En dat ik geen hersenchrirug geworden ben niet. Dat is alleen maar een zegen.]

Standaard

4 gedachten over “Hersenschim

  1. rozebeer schreef:

    ik dacht dat jij eigenlijk toch een vrij stabel persoon bent die dit soort dingen niet zo vaak mee maakt…gelukkig maar

    {Mowl: gelukkig maar dat ik er een puinhoop van maak?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.