Hondenweer

hond

Jonge mensen zijn net kinderen die ’s nachts geboren zijn, de zon zien opkomen en denken dat gisteren nooit heeft bestaan. William Somerset (1874-1965)

Verwacht hier geen verhandeling over de glorieuze overwinning dan wel de schamele nederlaag van Edsilia in Finland, domweg omdat de wedstrijd nog gestreden moest worden toen ik me neerzette om deze woorden te schrijven.

Op dit moment ben ik, meer dan van het Eurovisie Songfestival, in de ban van het ballet van de Canadese choreograaf Sylvain Émard, Temps de Chien genaamd, afgelopen woensdagavond in de Schouwburg in Arnhem.

Het is geen werk voor beginners, laat ik dat vooropstellen. En ook onder de kenners vonden we na afloop enkelen die de uitvoering niet wisten te waarderen. Dat kwam denkelijk vooral door de geluidsband die vaak het meest leek op het afstemmen van een transistorradio.

Ach, waarom zou ik woorden verspillen als ik het ook in beeld kan laten zien?

[Ben intussen wel benieuwd of we doorzijn, in Helsinki. Kan me nu al de bagger van de Telegraaf-getrouwen voorstellen die er over het fenomeen Songfestival zal worden uitgestort wanneer dit niet het geval is.]

Standaard

4 gedachten over “Hondenweer

 1. Anne schreef:

  Wel erg speciaal ballet in het videoclipje, maar ik denk dat ik het wel graag zou zien.

  België is ook niet door naar de tweede ronde en maar best ook, want ik was er nu al zo beschaamd in.
  Er waren maar drie landen die me min of meer konden bekoren en dat was het land met de dame in een prachtige rode jurk (beetje bjorkachtig liedje) Hongarije en die mannengroep die als laatste optrad. ‘k Miste bij hen wel een beetje het Il Divo gevoel.

  {Mowl: Mowl: en Malta dan? Met de gespierde fiedelaar?}

 2. Bee schreef:

  Ik vond het liedje van Edsilia niet verrassend..gewoon weer zo’n niet-leuk Nederlands Songfestivalliedje en dat is jammer. ‘We’ doen blijkbaar toch echt iets verkeerd. Het songfestival op zich is natuurlijk gewoon een superleuk feestje…en Edsilia is een prima zangeres…daarom nogmaals; jammer dat ze er niet bij is.

  {Mowl: het is jammer, het is sneu, maar geen ramp.}

 3. Jean d'A schreef:

  Toch jammer van Edsilia…
  misschien toch niet extravagant genoeg??

  In ieder geval; veel plezier morgenavond!!!

  {Mowl: dat gaat lukken.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.