Eredivisie

fiets

De met krijt geschreven mededeling ‘Piet is Gek’, die u op alle schuttingen lezen kunt, betekent niet, dat Piet krankzinnig is. In dat geval zou er voor Piet gecollecteerd worden. Het betekent, dat Piet zich opvallend gedragen heeft. En dit heeft Piet niet te doen. Piet dient zijn plaats te kennen. En de plaats van Piet is Piet te zijn onder de andere Pieten. Het is niet zijn taak een Hele Piet te worden. Godfried Bomans (1913-1971)

“Kampioentje!” kreeg Brrrr te horen toen ie net de bood­schappen in z’n fietsbak laadde. Hij draaide z’n hoofd en zag ’n man van middel­bare leeftijd met ’n brede grijns op z’n knikkende gezicht.

“Kampioentje!” her­haalde die, toen ie de niet-begrijpende blik van Brrrr zag. “We zijn allemaal kampioentjes!” ging ie verder. “Vitesse!” legde ie uit. “Vier tegen één tegen Ajax!” Z’n grijns werd nog breder. “Kampioentje!”

Even leek ’t d’r op dat de man Brrrr op zijn schouder zou slaan, maar hij bedacht zich kenne­lijk en liep door, ’t hoekje om en zo de supermarkt in.

[“Die actie met die voetbalplaatjes begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.” zei Brrrr toen ik terugkeerde van de winkelwagentjes.]

Standaard

4 gedachten over “Eredivisie

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.