Jaar van de boerderij

In rusteDit jaar is uitgeroepen tot ‘Jaar van de Boerderij’. Weinig flitsend, dat was ook mijn gedachte.

Tot ik vandaag het Nederlands Openluchtmuseum bezocht. Zoals je weet, komen we daar wel vaker. We zijn zelfs Vrienden geworden. Dat is vooral leuk op drukke dagen, wanneer we, wapperend met onze vriendenpasjes, lange rijen kunnen passeren.

Maar daar wou ik het nu niet over hebben.

Naar aanleiding van het Jaar van de Boerderij organiseert het Openluchtmuseum een expositie over, jawel, de boerderij. Achterin bevindt zich dan nog een kleine bioscoop, waar continu filmpjes worden vertoond over het boerenleven in de vorige eeuw.

Nou, dat was wel even met de neus op de werkelijkheid gedrukt worden. Natuurlijk, je weet het wel, maar ineens realiseerde ik me hóe hard er vroeger gewerkt moest worden. En dan niet even een dagje vrij nemen, zoals ik heb gedaan.

Wie weet er trouwens wat een ‘martelgaus’ is?

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.