Jordi

jordi

Het probleem met weersvoorspellingen is dat je er nooit zeker van bent dat ze altijd verkeerd zijn.
Wiet Van Broeckhoven

Elke avond kijken we trouw naar TV Gelderland. We willen tenslotte wel op de hoogte blijven van alles wat er in onze provincie gaande is.

Na het dagelijkse nieuws wordt plaats gemaakt voor de weersverwachting Рeen meesttijds zinloos ritueel, wat we, blas̩ als we zijn, elke avond verschillende malen op de diverse zenders passief langs laten komen. Zo niet op TV Gelderland!

Enkele keren per week wordt het weer namelijk gepresenteerd door Jordi. Jordi Bloem, om precies te zijn.

Jordi, onze Jordi zou ik bijna willen zeggen, is kleurenblind en heeft last van hooikoorts – hij heeft ons kijkers daar zelf deelgenoot van gemaakt. Hij schuttert ietwat en charmeert daardoor. Hij is jong – erg jong, maar enthousiast zoals geen van zijn mentoren ooit geweest is. Het feit alleen al dàt er weer is, maakt voor hem het leven draaglijk – ondanks dat hij niet kan zien dat de lucht blauw is en zijn ogen opzwellen zodra de zomer nadert.

Of hij nu storm voorspelt of hevige sneeuwval, hagel, tornado’s of aardbevingen – als Jordi het uitlegt is het elke dag weer spannend genoeg om mee te mogen maken.

Het mag duidelijk zijn: we zijn fan van Jordi.

[Jordi presenteert ook het weer op Sky Radio en RTL FM, om maar es wat te noemen. Hij heeft ook een eigen website. Daar kun je ook een heuse blooper van hem horen. Ach – we smelten als de kappen van de Noordpool.]

[audio:http://www.jordibloem.nl/audio/Jordi_is_kluts_kwijt.mp3]
Standaard

8 gedachten over “Jordi

 1. Met toeval kwam ik hier terecht. Lang leve het internet! Ik word al tante truus genoemd, zie ik hierboven.

  Hahaha. Dat vind ik een erg leuke benaming. Al is het misschien negatief bedoeld. Maar in welke zin dan een truus. Je probeert soms toch iets uit te leggen, omdat de kijker dat soms van je verlangt (‘verklaar dat eens’) Piet Paulusma zei eens: negatieve publiciteit is ook publiciteit. Ik probeer in ieder geval altijd zo goed mogelijk mijn werk te doen. Dat is een cliche, ik weet het…. Maar anders kun je beter iets anders doen. Feit blijft: het weer is niet altijd even goed te voorspellen, de natuur gaat soms zijn eigen gang. En kijk je tot in de fijnste details naar de verwachting, dan is die altijd fout.

  {Mowl: mijn vreugde om je wekelijks te zien is oprecht. En ‘Truus’ is niet per definitie een positieve benaming en daarom ook niet van Mowl afkomstig. Onze vreugde voor deze reactie is groot. Kom nog es vaker langs!}

 2. Marcel V schreef:

  Leuk!

  Ik woon niet in Gelderland, maar ietskes ten zuiden hiervan, en daar hebben we een weerman die geen Nederlands kan, maar hij moet officieel wel van zijn omroepbaas gewoon ABN spreken. Het mislukt steeds want hij heeft zo’n leuk Limbo-accent dat niet uit te bannen is.

  Lang leve de lokale TV!

  {Mowl: ten zuiden van Gelderland mag men Limburgs spreken, heb ik gehoord.}

 3. Gelukkig hebben we op AT5 (Amsterdam) ook een aantal ‘snoepjes’….
  Ik realiseer me nú eigenlijk pas, dat wij geen aparte weerberichtvertellers hebben… Misschien moet IK maar es gaan solliciteren… 😉
  aldus.

  {Mowl: dan willen wij AT5 op de kabel, hier.}

 4. Hmmm, moet ik hieruit lezen dat Jordy eigenlijk verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde?

  {Mowl: zonder kwade bedoeling – maar, inderdaad.}

 5. Het is dat ik geen TV Gelderland kan ontvangen…

  Het wachten is nu op een reactie van Jordi himself… Maar als we maar vaak genoeg op de link naar zijn site klikken, komt dat vanzelf goed!

  {Mowl: ik zou me bijzonder vereerd voelen.}

 6. rozebeer schreef:

  Jordi is een leuke vent, hij heeft ook het weersbericht gedaan toen mijn foto van de sneeuw getroond werd op tv gelderland….
  Ik vind hem wel een erge truus hoor…, althans, zo komt ie over. Maar Jordi, ik snap dat jullie fan van hem zijn….
  Mijn goede vriend A. heeft het ook altijd over Jordi, ik geloof dat hij ook een grote fan van hem is

  {Mowl: Jordi roels.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.