Junge, komm’ bald wieder

wegwijs

“Die man is een der onzen of een vreemdeling.” zo rekenen mensen van lage zin; mannen van edele zin daarentegen beschouwen de ganse aarde als hun familie. Bhartrihari (ca 450-510)

 

Ik was tamelijk beducht voor de kinkels van Winterswijk, toen ik er gisteren door de winkelstraat wandelde. Want je weet hoe dat is, met vreemdelingen in een hechte kinkelgemeenschap: dat loopt zelden goed af – dat heb ik te vaak in films gezien.

Maar er waren helemaal geen kinkels in het centrum van het dorp van Komrij en Mondriaan: ik zag alleen maar Duitsers – teruggekomen of achtergebleven, dat weet ik niet.

Een eindje verder stond een cameraman van TV Rijnmond opnames te maken. Rotterdam heeft wat met Duitsers, denk ik.

[Op de terugweg ben ik natuurlijk verdwaald. Toch heeft geen kinkel zich aan mij vergrepen. Je kunt van die Duitsers zeggen wat je wilt, maar ze weten wel de orde te handhaven.]

Standaard

5 gedachten over “Junge, komm’ bald wieder

 1. Als leek(buitenlander) snap ik niet goed(okee ik geef het toe, ik snap er niks van) wat het verband tussen de Duitsers en Rotterdam is. En waarom was Rijnmond televisie daar aan het filmen?

  {Mowl: dit. En dat.}

 2. Steve schreef:

  Ik moest ook meteen denken aan the Texas Chainsaw Massacre of een van de vele andere films met een zelfde soort thema. Maar nee, gelukkig dus niet!

  Wat saai…

  {Mowl: ik weet niet hoe ik dit stukje zonder handen had moeten tikken.}

 3. Dus geen Texas Chainsaw Massacre of iets dergelijks? Het Winterswijk Winchester Bloedbad of zoiets.

  {Mowl: niks van dat al. Ik vond het ook een beetje slordig om zonder ledematen thuis te komen. Dat had Brrrr vast niet goed gevonden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.