Katten

pim

Touch me! It’s so easy to leave me all alone with the memory of my days in the sun. If you touch me, you’ll understand what happiness is. Look! A new day has begun. T.S. Eliot (1888-1965)

Als doorgewinterde kattenbezitters – wacht, dat zeg ik verkeerd. Opnieuw.

Als doorgewinterde verschaffers van voedsel en onderkomen voor katten – want zo zit de zaak eigenlijk in mekaar – hebben we hier regelmatig kond gedaan van de weder­waardigheden van ons drietal huistijgers. Omdat het volgens hun tijdrekening de afgelopen maanden winter was en er dus vooral bijgeslapen diende te worden, viel er hier niet zoveel over te melden. Tot opluchting van sommige lezers, kan ik je vertellen.

Maar de lente, die ondanks de winterse omstandigheden toch doorzet, activeert elke vezel van de tanige lijfjes. De jachtinstincten zijn weer op volle kracht en de eerste knaagdiertjes (of de resten ervan) hebben we in de vroege ochtenden al her en der aangetroffen.

De lijkvondsten stemmen ons ambivalent.

In de eerste plaats gaat ons leedwezen uit naar de nabestaanden van de ter ziele gegane rodenten. We buigen ons hoofd en nemen een moment stilte in acht.

Daarnaast weten we donders goed dat de opening van het jachtseizoen het definitieve begin van het voorjaar inluidt.

Het kost een paar muizen maar dan heb je ook wat.

[En als je ziet hoe tevreden onze poezen hun pootjes aflikken na zo’n eerste lentemaal, ach, dan moet dat maar.]

Standaard

5 gedachten over “Katten

  1. Omdat ik 10 hoog woon wordt de lente hier niet ingeluid met een muizenmaal. Maar wel met vlokken winterhaar die als feestelijke confettie door het huis wordt gestrooid. En dat maal 3 katten. Elke lente overweeg ik ze in te smeren met Veet….

    {Mowl: vacumeren helpt ook.}

  2. Steve schreef:

    Ja, het was een beetje een opluchting, maar als echte life-logger heb je gewoon katten en verhalen over katten nodig. Niks om je zorgen over te maken dus.

    Ik zie dat de vernieuwing doorzet, je hebt nu ook automatische links naar eKudos. Dat is een leuke site, maak er al tijden goed gebruik van.

    {Mowl: de kijkcijfers zullen exploderen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.