Keukenhulp

keukenmachine

Haast niemand zou niet wat hulpvaardiger zijn, als hij meer verzekerd was van dankbaarheid. Etienne Coeuilhe (1697-1749)

Toen ik jonger was – zo’n twaalf jaar geleden – was ik een ster in de keuken. Ik maakte een fabuleuze coq au vin, mijn lamsbout in bladerdeeg was beroemd en de kenner deed een moord voor mijn bruine bonen met speksaus. Om maar wat te noemen.

Toen ontmoette ik Brrrr.

Hij deed niet alleen wat ik deed, maar ook nog vele malen smakelijker en apetijtelijker. Daarenboven presenteerde hij het eten alsof we in een sterrenzaak aan het eten waren.

Mijn taak in de keuken was snel gedaan. In het begin tot ergernis van mezelf, later legde ik me erbij neer. En ik ontdekte andere, niet geheel onbelangrijke gaven in me.

Broodbakken, bijvoorbeeld. Of pasta maken. Het zijn dingen die ik, al zeg ik het zelf, als de beste kan. En het zijn zaken waarbij Brrrr me eens niet de loef kan afsteken.

Ik heb mijn gevoel van eigenwaarde herwonnen.

[Nu snel die kookboeken wegbergen. Want als hij ze ziet, kan hij het ook. En beter.] 

Standaard

2 gedachten over “Keukenhulp

  1. Je hebt toch niet echt een KitchenAid machine onder het stof in de keuken staan? Kom op, koken is leuk en je bent creatief bezig!

    {Mowl: de machine wordt dagelijks gebruikt. We hebben alleen een striktere rolverdeling in de keuken moeten aanbrengen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.