Klere

wasmand

Ik ben beroofd en leeg, mijn schepen zijn verbrand, mijn stem verloor haar gloed en vindt geen weerklank meer in t dode firmament, niets dan de galm die keert van t sombere gewelf van mijn ontredderd hart. Hendrik Marsman (1899-1940)

“Hé wat leuk dat je belt!” reageer ik enthousiast als ik de telefoon beantwoord. “Hoe was de vakantie?”

“Tot aan ’t einde prachtig.” zegt vriendin L. “Maar toen is ’t raampje van de auto opengesneden en hebben ze al onze bagage gestolen.”

“Nee!” reageer ik. “Wat vreselijk voor jullie.”

“Alles is weg!” gaat L verder. “Al onze kleren. Alles!”

“Tsjonge.” bazel ik.

“Heel raar om thuis te komen en niks te hoeven wassen.”

[L heeft patent op gemankeerde vakanties. ’t Zou dan ook een unicum geweest zijn wanneer ze ditmaal ongeschonden de eindstreep zou hebben gehaald.]

Standaard

10 gedachten over “Klere

 1. Marloes schreef:

  Hopelijk heeft ze niet al haar geld uitgegeven, kan ze nog net leuke nieuwe outfitjes scoren in de uitverkoop.

  PS.Op onze tussenstop naar Italie blijft het grootste gedeelte van de bagage achter in de auto. Ik moet er niet aan denken om die hele zooi voor een nacht mee naar binnen te moeten slepen. Ik weiger ook van het slechtste uit te gaan.

  {Mowl: goed zo.}

 2. Cyberjunk schreef:

  Natuurlijk is het zo dat iedereen met z’n fikken van andermans spullen hoort af te blijven als men die in een auto, of waar dan ook ziet liggen. Maar als iedereen er zo over dacht, dan werd er niet zo veel gestolen!! Waarom heeft bijna iedereen tegenwoordig een alarm op z’n auto? Waarom moet men steeds meer veiligheidsmaatregelen nemen om nog een verzekering te krijgen> Waarom keren verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig steeds minder snel uit? Omdat er zoveel gestolen wordt, omdat er zo vaak wordt ingebroken!! En al ben ik het met iedereen eens dat het zo zou moeten zijn DAT men z’n spullen gewoon onbeheerd moet kunnen achterlaten, dat is theorie. De praktijk is anders en geloof maar dat ik dat zeer betreur.

  {Mowl: dan zie ik ‘eigen schuld’ nog steeds niet. En al zou ik ’t zien, dan paste ’t nog niet in mijn wereldbeeld.}

  • Waarmee je dus in ieder geval duidelijk maakt dat zij er 1) niet zelf om gevraagd heeft en het 2) ook niet haar eigen schuld is.

   {Mowl: zou Cyberjunk nu eindelijk overtuigd zijn?}

  • Ik vind het verschrikkelijk als we uit moeten gaan van het negatieve. Ik ga mee in René zijn wereldbeeld. Ik blijf overtuigd van de mogelijkheid dat mensen gewoon eerlijk zijn. Ik stoot liever tien keer mijn kop dan dat ik er van uit ga dat mensen per definitie slecht willen doen. Dat wil ik niet in mijn wereldbeeld passen.

   Tot slot is het nooit iemands eigen schuld dat deze persoon beroofd, bestolen of wat dan ook wordt. Dat is nog altijd de schuld van de dader. Of het nou helemaal slim is om een dader veel gelegenheid te geven is een tweede, maar goed, daarvoor is het verhaal niet helemaal duidelijk. Wellicht zijn ze gewoon even gestopt voor een boordje op een parkeerplaats en is toen alles weggehaald? Ik zou daar in ieder geval ook niet mijn hele auto leeg laden voor een broodje. Moet je je indenken wat een gedoe dat is!

   {Mowl: altijd fijn als je achter me staat.}

 3. Jaartal schreef:

  wat een leuke auto, als je raampje opengesneden kan worden … cabriootje??

  diefstal is lullig, maar liever vanuit een leke BMW Z-zoveel cabrio dan uit een derde hands dafje!

  {Mowl: ’n leke BMW Z? Wasda?}

 4. @Cyberjunk: Al staat mijn fiets niet op slot, dan dient men er nog met zijn fikken vanaf te blijven. Dus als er bagage ligt in een auto die op slot staat, dan lijkt me het wel duidelijk wiens schuld het in ieder geval niet is.

  {Mowl: dat had ik dus willen zeggen.}

  • Precies. Je laat je spullen thuis toch ook onbeheerd achter? Moet er niet aan denken mijn spullen iedere keer mee te moeten sjouwen naar waar ik naar toe gaan. Of sla ik nu door…?

   {Mowl: misschien ’n beetje, maar wel leuk.}

 5. Cyberjunk schreef:

  Ik vind het een nogal vreemd verhaal. Je laat je spullen toch niet onbeheerd achter in de auto? Dan vraag je er om dat het spul gejat wordt. Waarschijnlijk krijgt ze niets terug van de verzekering. Zielig, maar ik denk ook, is het niet haar eigen schuld?

  {Mowl: jij oordeelt hier nu, zonder verdere kennis of inzicht, over ’n vriendin van mij. Dat valt me van je tegen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.