Lot

visbol

Het leven lijkt op een onhandige samengestelde feestmaaltijd: terwijl men met ongeduld op het voorgerecht zit te wachten, blijkt het hoofdgerecht al ongemerkt te zijn gepasseerd.
Franz Kafka (1883-1924)

Al sinds jaar en dag spelen we mee met allerhande loterijen. Voor de goede doelen, natuurlijk, die zich daaraan verbonden hebben – dat spreekt. En voor het kapitaal dat ons daarmee onontkoombaar in de schoot zal worden geworpen.

Ik ben er vast van overtuigd: eigenlijk hoor ik als een welgesteld mens door het leven te gaan. Ik zeg wel es schertsend dat ik als rijk man ben geboren met een veel te krappe portemonnee. Maar wat doe je eraan? Geen ziekten­kosten­verzekering die dit dekt en een behoorlijke donatie schenkt.

De pech is, dat Brrrr dat gevoel ook heeft. Och, samen hebben we het niet slecht, geldwijs gesproken – dat weten we best. En natuurlijk ben ik me er ook terdege van bewust dat we met ons beidjes (en jij, beste lezer, valt daar hoogstwaarschijnlijk ook onder) tot de 3 procent meest draagkrachtigen van deze wereld bevinden. Maar dat besef neemt niet weg dat we ons in onze dromen nog rijker wanen.

We mogen dan ook graag plannen maken voor de dag waarop het Grote Geld komt binnengedragen. We hebben het geschikte huis al op het oog, om maar wat te noemen. En dat we zullen stoppen met ons huidige werk, mag wel helemaal als vanzelfsprekend worden aangenomen.

Dat betekent niet, dat we lui worden en zelfgenoegzaam – dat laatste zijn we al en dat eerste is te vermoeiend. We gaan iets leuks doen. Ook daar hebben we plannen genoeg voor.

[Maar vooralsnog is het fortuin nog niet onze handen gevallen. Stilaan bekruipt ons het angstige gevoel dat we d’r zelf aan zullen moeten gaan werken. Jakkes, het zal toch niet waar zijn?]

Standaard

2 gedachten over “Lot

  1. minder dan 0,8{4684f86fd8b9abb049241142c8d3f7cd5b029f19ed96399572a37afca9492c25} … niet slecht… maar nu voel ik mij meteen ook erg schuldig. Het is maar goed dat ik niet meedoe aan loterijen!

    {Mowl: er zijn dus nog steeds honderduizenden mensen die meer verdienen dan jij? Hoe onrechtvaardig!}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.