Ma’s feest (2)

etenMijn familie is een ramp: de vergelijking met een nest jonge katten gaat op. Zodra ze binnen zijn lopen ze schijnbaar ongecoördineerd door mekaar, alle kanten uit. D’r is geen lijn in te krijgen. Het was een waar Sisyfus-karwei om ze allemaal tegelijkertijd aan de tafel te laten zitten. Maar toen die taak eenmaal was gedaan, kon het feestmaal worden ingezet.

Brrrr had zich van zijn beste kant getoond en vergaste het gezelschap — na een staand hapje en een goed glas champagne — allereerst op een voortreffelijke vitello tonnato. Dit werd gevolgd door de knolselderijsoep, waarvoor we eergisteren nog metterhaast een extra soepkom moesten kopen. Je ziet ze op de foto, terwijl Broer Zus de broodmand aanreikt. Ma zit d’r achter. Alvast een beetje jarig te wezen.

Het hoofdgerecht was een eenvoudige zalmfilet, gewikkeld in parmaham, vergezeld van rosevalaardappelen met saffraan, uit de oven. Een plankje met diverse kaassoorten luidde de finale in. Die werd gevormd door twee puddingen, die met smaak werden verorberd. Koffie besloot het menu.

Er was niet veel over.

[En dat terwijl Ma vandaag pas jarig is. Gefeliciteerd, Ma!]

Standaard

9 gedachten over “Ma’s feest (2)

 1. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Op de koffie

 2. Gefeliciteerd met je moeder en voor mij mag je ook wel eens koken, als ik dat zo hoor! Kllinkt goed, al mag je dan het varkensvlees er uit houden.

  {Mowl: wat je wilt.}

 3. linette schreef:

  Fijn hoor, zo’n goede maaltijd met lekkere drankjes, vandaag heerlijk luieren neem ik aan. Ik ga vanavond mijn mams in de watten leggen, daar zijn ze toch voor!

  {Mowl: luieren? Wij?}

 4. B en w schreef:

  Gefeliciteerd met moeders verjaardag en zo te zien was het een gezellige smakelijke familiedag. En vandaag lekker voor jullie zelf.Geniet ervan liefs B

  {Mowl: dank jullie.}

 5. rozebeer schreef:

  proficiat Ma René…., en jullie ook proficiat.
  Wat een lekker eenvoudig maaltje hebben jullie gegeten…;)
  Klinkt echt zalig

  {Mowl: was het ook.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.