matijn en het loopje

matijn en meloen

Niemand zou zich de Barmhartige Samaritaan herinneren, als hij slechts goede bedoelingen had gehad. Hij had ook geld. Margaret Thatcher (1925)

Dit is matijn (met kleine ‘m’). Bij zijn geboorte kregen zijn hersens te weinig zuurstof. Toen ie groter werd is ie dan maar bij de omroep gaan werken.

Zijn infantiele encefalopathie (zo heet dat klein gebrek met twee dure woorden) liet hem ook mank lopen. Liet, want sinds kort heeft matijn door botox-injecties en spierverslappers weer de tred van een bijna gewone jongeman.

Zijn rollator is de deur uit en matijn heeft zich zelfs ingeschreven voor de Vierdaagse – de Nijmeegse welteverstaan! En hij is vastberaden de 120 kilometer die hij van zijn dokter mag lopen fluitend uit te huppelen.

Hij is een bevoorrecht mens, matijn. En dat weet ie. En hij weet ook dat er heel veel andere mensen in minder rijke landen zijn die de rest van hun leven mank blijven lopen. En dat vind ie niet eerlijk.

Dus loopt matijn niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het Liliane Fonds. En hij vraagt iedereen die het met dit goede doel eens is, hem te sponsoren. Voor een dubbeltje per uitgelopen kilometer of een zelfgekozen vast bedrag.

Meer weten? Klik hier.

[En dan zeggen ze dat die radio- en televisiemensen zulke zelfzuchtige en egocentrische mensen zijn. Hoe komen ze d’r bij?]

Standaard

2 gedachten over “matijn en het loopje

  1. beer schreef:

    Matijn, enorm veel succes . Welkom in het mooie Nijmegen trouwens…;)
    En nu maar hopen dat je niet verdwaald onderweg haha

    {Mowl: o? Zetten ze geen bordjes dan?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.