Metgezel

De mot kruipt bij voorkeur in het fijnste laken. Firmin van der Poorten

De mot kruipt bij voorkeur in het fijnste laken. Firmin van der Poorten

Hoewel de trein niet echt vol was, ging er toch een man naast me zitten. Eerlijk gezegd hou ik helemaal niet van spontane groepsvorming, maar ik gedoogde het dit keer – wat kon ik anders.

Op enig moment meende ik te zien dat de man zijn kont een beetje schuin omhoog deed, alsof hij een wind moest laten. Maar toen ik opzij keek, bleek uit niets dat hij iets onoorbaars had gedaan. Dus blikte ik maar weer stil uit het raam.

Maar toen gebeurde het opnieuw. Ik voelde dat hij zijn billen omhoog trok. Ik keek en warempel: de man keek alsof hij er iets uit moest persen. Meteen daarna verzachtte zijn trekken, als na een voltrokken daad.

Ik wist niet beter dan vastgenageld te zitten aan mijn stoel. Asjemenou, hoorde ik mezelf slechts denken.

[De man reed mee tot aan het eind van mijn traject. Maar verder bleef het stil.]

Standaard

6 gedachten over “Metgezel

  1. Maarten schreef:

    Doet mij denken aan het volgende: als je bij een ander plast op het toilet, of bij jezelf als er bezoek is, dan zorg je er ook voor dat je plas de zijkant van de pot raakt. Dan hoort de rest van het gezelschap niet het gekletter van je plas in het water. Is dat wel het geval, dan voel je je opgelaten. Je doet of je het niet hoort, maar onwillekeurig luister je toch…

    {Mowl: ik hoor nooit iemand kletteren. Of ploppen. Of zo. Bij ons is de wc buiten de woonkamer.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.