Mis teek

Richard!Zomer! Tijd om de natuur in te gaan, met voedsel en vrienden!

We hadden afgesproken met Richard om in het park een kleine barbecue te houden. Dus was ik ’s ochtends aan de weer gegaan om kippenpoten te braden en gehaktballetjes te bakken. Brrrr was werken en nam op de weg terug een barbecue-voor-eenmalig-gebruik mee.

Ken je die? Hartstikke handig, voor als je nooit barbecuet. Het is een aluminium schotel, met kooltjes en geprepareerd papier en een roostertje. Je steekt het papier aan, het fikt als de hel en na vijftien tot twintig minuten kan het vlees d’r op.

bezoekHet schijnt trouwens steeds zo te moeten zijn, dat als we met Richard in het park zijn, we bezoek krijgen van deze twee heren.

Dat geeft me meteen de gelegenheid om hun woonwens aan jullie voor te leggen. Een leuk huisje zoeken ze, bij voorkeur langs het park. Mag drie ton kosten. In euri.

Als je wat weet, horen we het graag!

gebetenTerwijl we de worstjes (we hadden ook barbecue-worstjes) aan het cremeren waren, liep een spinnetje over mijn elleboog. Dacht ik.

Ik veegde het eraf, maar het spinnetje bleef zitten. Het kriebelde met zijn pootjes en toen ik goed keek zag ik dat het spinnetje geen spinnetje was, maar een teek die zich in mijn huid aan het ingraven was.

Met drie katten hoef je me niks te vertellen over het op de juiste wijze verwijderen van teken, maar op dat moment ontstak ik in gillende hysterie. Krabbend en trekkend wist ik het ongedierte te verwijderen. Nog minuten lang was ik van streek. Brrr!

Op de foto kun je zien hoe erg ik er aan toe was.

Weet iemand trouwens of die beesten nog enig nut hebben?

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.