Misrekening

hyacint

Het oude stort ineen, de tijden veranderen, een nieuw leven bloeit op uit de puinhopen. Friedrich von Schiller (1759-1805)

De pupillen vernauwden zich. Daarginds, in de struiken, net even voor de vijver, bewoog iets. Iets kleins, schatte de kat in. Ze verroerde zich niet en wachtte op een nieuwe manoeuvre vanuit het duister.

Het beiden had succes. Een kleine muis met trillende snorharen kroop tevoorschijn en keek schichtig om zich heen. De kat spande haar lijf en duwde haar achterpoten bijna onmerkbaar iets steviger in de aarde.

Het kleine knaagdier leek besloten te hebben dat de kust veilig was. Het maakte een paar trippeltjes naar voren en snuffelde aan een zaadje op de grond. Het pitje bleef verder ongemoeid.

In het volgende moment katapulteerde de kat vanuit haar schuilplaats. De muis schoot geschrokken weg. De kat scheerde verder dan voorzien en voelde ineens tot haar verbijstering de grond onder haar voeten verdwijnen. Ze was in de vijver beland.

Uit alle macht probeerde ze houvast te vinden. Maar vergeefs — de paniek had haar in de greep. Haar maaiende poten krabden alleen de aarde los van de kant. In plaats van vaste grond voelde ze hoe het donkere water zich om haar heen sloot.

[Wordt vervolgd.]

Standaard

7 gedachten over “Misrekening

 1. Oei!! Oei! Arme poes!! Vertel snel het tweede deel, want je kan dat arme beest toch geen hele dag meer in dat koude water laten zitten hé?

  en Possum? Hoe kan je nou katten haten? the honey eaters hebben toch vleugels om weg te vliegen? Ze moeten maar een beetje sneller zijn hoor.

  {Mowl: dat vind ik nou ook.}

 2. nonne schreef:

  Wat een cliffhanger….spannender dan de gemiddelde kerstfilm…was het maar vast morgen…! Fijne feestdagen..

  {Mowl: ook fijne feestdagen.}

 3. POSSUM schreef:

  I’m afraid , Truuti is pushing her luck.
  Interesting to see when you give in ???
  I must admit, I’m curious too.

  {Mowl: is het niet eerst de kwestie óf ik toegeef?}

 4. Truuti schreef:

  Met recht een verhaal voor eerste Kerstdag…
  Kook ze straks en een gezellige maaltijd samen!
  (ik kan het niet nalaten…; met veel fotoos !)
  Alle lezers overal ter wereld; fijne dagen gewenst…

  {Mowl: over de inhoud van Mowl kan niet gecorrespondeerd worden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.