Misser

De Spijkerbuurt is één van de leukste buurten van Arnhem. Je ontmoet er de hele wereld.

Ach, eens was het de wijk van de hoeren en de junks. Maar de verslaafden zijn verspreid en de prostitutie wordt verplaatst. De Brusselse huizen worden opgeknapt en de vergane glorie hersteld.

Om de saamhorigheid onder de bewoners te bevorderen wordt er van alles georganiseerd. Zo was er gisteren een grote rommelmarkt. Aan weerszijden van de Spijkerlaan waren kraampjes neergezet waar de bevolking hun overtollige spulletjes konden verkopen. Het was er druk en gemoedelijk.

Een klein jochie keek zijn ogen uit. Uiteindelijk had het zijn keuze gemaakt. Hij pakte een speelgoedje en liep ermee weg.

-“Heej! Wel betalen!” riep de man van het kraampje. De moeder van het kind, een type man-bijt-hond-inburgeringscursiste, merkte wat er was gebeurd en pakte het speelgoed van haar kind af. Ze gaf het aan de man van het kraampje.

-“Alstoeblieft mieneer!” zei ze. De man van het kraampje bromde wat.

Het jongetje was verbijsterd over wat er was gebeurd. Hij had dat speelgoed eerlijk gevonden en begreep niet waarom hij het niet mocht hebben. Die meneer wilde het toch kwijt? Het kind zette het op een krijsen.

Om zijn leed te verscherpen sloeg de knaap zich tegen zijn hoofd. En nog eens. En nog eens. Tot er tranen kwamen. Zo. De hele wereld was getuige van zijn verdriet.

[De vader kwam toegesneld en zette zijn zoon op zijn schouders. Samen met de moeder verlieten ze in rap tempo de scène. Als de IND maar niks had gezien!]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.